01. јун 2016.

ИНТЕРВЈУ ЗА РУСКИ ЦЕНТАР


1. Представите се. Реците нам нешто о вашој организацији, њеној идеологији, саставу и активностима?

-Борба 14 је пројекат независних српских национал-социјалиста, и наша делатност се тренутно огледа на пољу уредништва истоимене интернет презентације, издаваштву публикација - часописа и другог материјала, као и другим пропратним пропагандним активностима. Залажемо се националну слободу и социјалну правду, пре свега, такође истичемо неопходност очувања расног индетитета српског народа, те самим тим одбацујемо демократију, либерализам, комунизам, и пацифизам, као погубне идеје по здравље и опстанак наше нације. Залажемо се за друштво у коме ће “мали човек”, радник и сељак заузимати достојно место које им припада према њиховом раду на стварању добара и вредности од опште националне користи. Идеја крви и тла је за нас од велике важности, из простог разлога јер Борбу 14 чине расно свесне српске патриоте, свесни важности отаџбине и нације у овим тешким моментима за Србију. Наша Борба је пре свега борба за опстанак нашег народа, те као што наше име и знамен кажу, борба за 14 речи, "Ми морамо да обезбедимо постојање нашег сопственог народа, и будућност за нашу белу децу!". Борба против погубних утицаја на наш народ и пре свега омладину. Борба против либерализма, комунизма, капитализма, наркоманије, алкохолизма, промоције абортуса, геј лобија, издајничке власти.. јесте борба за нашу нацију, за њен препород, здравље и опстанак. Колико год да наша борба делује утопијски за неке, који су се већ предали, ми смо свесни да је без наше борбе победа већ у рукама непријатеља. Што више непријатеља, то више части. Колико год нас називали "мрзитељима" и разним другим погрдним именима, ми ћемо настојати да у нашој борби истрајемо јер верујемо у препород и коначну победу.

2. Какво је ваше мишљење о догађајима, који су се десили после мајдана?

-Пре свега морамо истаћи да је наша позиција по питању рата у Украјини - неутрална. Трудимо се да не будемо ни на чијој страни, јер сматрамо да је рат у Украјини братоубилачки, те да проливање словенске крви добро наплаћују олигарси попут Путина и Порошенка. Руси, Украјинци и Белоруси су за нас три братска народа, које подједнако поштујемо, и због тога подржавамо идеју словенског тријединства тих народа. Не можемо имати негативан став према једном народу због њихове владе, те нам је стога нејасан негативан став неких Срба према Украјинцима. Такође, ни једну ни другу страну не можемо подржати из разлога што примећујемо велику дозу шовинизма са обе стране, а ми категорично одбацујемо шовинизам као рак рану Беле Европе. Кијевска Рус и Московска Рус су две гране једног великог народа, чију славу још од Рјурика и Свјатослава преносе с колена на колено и Руси и Украјинци, као наследници ових држава. У владама у Москви и Кијеву сада седе безобзирници и бахати олигарси које је брига за њихов сопствени народ, про-натовска и евроунијатска власт у Кијеву и нео-бољшевичка евроазијатска власт у Москви нису пријатељи српског народа. Позивамо све руске и украјинске другове да размисле о томе да ли вреди убити крвног брата зарад јеврејских олигарха, и да ли је проливање словенске крви вредно било каквог шовинистичког хира једне или друге стране. У име наше словенске дружбе позивамо на прекид братоубилачког рата и коначног заустављања те агоније!

3. Оваква позиција је неочекивана за многе, јер сви знамо да је већина Срба ипак (за сад) на страни Путина. Шта ви мислите, зашто су ваши сународници наклоњени Путину? Може бити да они не разликују у том смислу Путина и Русију? Да ли у томе игра улогу ваш негативан однос према НАТО алијанси?

-Наши пријатељи руски националисти морају да схвате да је Србији пре свега, на геополитичком плану претња НАТО алијанса и евроунијатство. Просечан Србин види Путина као спас од нашег потајног окупатора, као алтернативу западу поставља Евроазијску Унију и "исток". Просечан Србин, нажалост, у Путину види Русију, и не схвата да је истинска национална Русија умрла још 1917. приликом јудео-бољшевичке окупације Русије. Ми Путина доживљавамо као олигарха и пост-совјетског диктатора и желимо коначно да ставимо црту између појмова "русијанофилије" и русофилије, јер су нажалост ти појмови овде често синоними.

4. Многи Срби су ишли да ратују на страни "Новорусије", на пример одред Братислава Живковића, сматрајући, да на тај начин враћају дуг Русима, који су помагали Србима '90-их. Да ли сте упознати са њима? Шта можете рећи о њима и како оцењујете њихова дејства?

-Братском руском народу се дубоко захваљујемо за помоћ у одбрамбено-отаџбинском рату деведесетих година, али не заборављамо да је међу добровољцима у српским редовима било и Украјинаца, тако да је учешће Срба у братоубилачком рату, према нашем мишљењу, крајње непотребно.

5. Како се према тим српским добровољцима односи ваша влада? Може бити да су тамо по њеном налогу, или, напротив, да су због тога од ње прогањани?

-У принципу наша влада се према свим добровољцима који су учествовали у борбеним дејствима на страним фронтовима односи исто. Углавном су то условне казне.

6. Како се о рату у Украјини говори на српским телевизијама и новинама? И шта у њима говоре о Русији?

-Постоје разни меди у Србији.. они "про-западни" и "про-русијански". Извештавања око рата у Украјини су била свакојака, мада су се у суштини медији ка томе односили објективно.

 7. Какви проблеми по вашем мишљењу стоје пред Србијом данас? Да ли је могућ нови рат са неким, или је мир наступио за дуже време?

-Проблеми са којима се наша нација суочава су крајње озбиљни и сваки је прича за себе. Многе европске нације данас имају сличан проблем као и Срби. Бела куга, опадање моралних вредности, губитак идентитета и глобализација, наркоманија, алкохолизам, промискуитетно друштво, корумпирани политичари, партијаштво, издајничка власт, апатија, један општи нихилизам који захвата наш народ који је и поред славних предака сада остао без воље за борбом, да нешто промени на боље, за себе, своју породицу, нацију и расу. Испирање мозга путем масовних медија је довело до једне опште декаденције у друштву. Србија је сада земља нижег реда, ампутирана и осакаћена, без својих западних територија и без Космета. 50 година комунистичке окупације и све ове године либерално-демократске окупације је убило борбени дух у нашем народу. Не знам да ли је позната руским друговима чињеница да у Србији не постоји обавезно служење војног рока, те да имамо само "професионалну војску". Један ратнички народ као што је српски је за пар година успела да укроти теорија о томе "како у будућности неће бити ратова", те да нам војска није потребна, а иницијатор те идеје је бивши председник Србије, издајник Борис Тадић, који је један од највећих лобиста евроатланских интеграција у Србији. Србији треба унутрашњи препород пре свега, чиста крв, трезвен ум, млади и поштени нараштаји на које није утицао мондијализам и болести модерног света, увезене са запада. Ако се српски народ скоро не освести, постаће мањина у сопственој земљи, јер се "мањине" попут цигана, шиптара и муслимана све брже множе а Срба има за један велики српски град мање, Срби изумиру. Овакав "мир" у коме наш народ изумире је много гори од било каквог рата, јер се на овај начин спроводи тихи геноцид над нашим народом.

8. Српско друштво је веома религиозно. Већина људи исповеда православно хиршћанство, али да ли у Србији постоје родновери? Какав је ваш став о религији?

-Међу активистима Борбе 14 постоје људи различитих верских погледа и то не представља никакав проблем у међусобном односу. Верујемо да је слична ситуација и код вас, међу националним револуционарима у Србији највише има православаца, али и одређен број родновера. Постоје и националисти који су атеисти, агностици, или космотеисти. Током наше историје било је Срба разних вероисповести, иако је православно хришћанство доминантно.. у принципу, наш став је "брат је мио, ма које вјере био, јер тешко брату без брата."

9. И последње питање - шта је, по вашем мишљењу, неопходно урадити да би се избегли сукоби као они који су се догађали у Србији, а сада у Украјини?

- Потребно је да национал-социјалисти у Европи схвате да истински непријатељи беле расе пре свега седе у нашим скупштинама, владама, да су они само слуге шефова из Брисела, Вашингтона, Тел Авива. Потребно је да разумеју да превилики број братоубилачких ратова из прошлости није донео ништа значајно за наше нације, само бескрајњу патњу и страдање Европљана. Сваки рат између Европљана је грађански рат, са изузетком исламских и монгрилских паразита у Европи попут Шиптара, тзв. "Бошњака" и Турака, чији се интереси косе са интересима беле расе. Не заборавите да су Срби увек били бедем беле Европе при надирању азијатских хорди са истока, и да су Срби деведесетих година прошлог века ратовали против шиптарских и "бошњачких" терориста, које су подржали Ал-Каида, претеча модерног "ИСИЛ-а", и исламисти широм света, па и чеченски терористи. За крај само желим да истакнем да је сарадња између српских и руских националиста веома битна у циљу ослобађања наших отаџбина, и да наша борба треба да буде заједничка и неприкосновена, као што је била борба наших предака, повезаних заједничким словенским наслеђем, који су ратовали раме уз раме против непријатеља наших народа. Русија Русима! Слава Русији!