02. септембар 2016.

ЂЕНЕРАЛ МИЛАН НЕДИЋ


Да ли је Милан Недић био заиста издајник и сарадник окупатора?

За либерале, демократе и комунисте јесте. За њих је издајник јер се огњем и мачем борио против свега онога што је лоше по његов народ, а они у то свакако спадају. Те приче о сарадњи су препричане милион пута и сви искрени националисти знају шта је истина: Недић је жртвовао своју част ради добробити свога народа. Ту се поставља питање: Да ли би га сматрали издајником да је био сарадник Велике Британије? Не, што је чист доказ да се у Србији примењују двоструки аршини. Ти медиокритети који нападају његов лик и дело су веома ограничени и они из свих тих година колико је трајао рат виде само његово руковање са Адолфом Хитлером.

Нека они објасне фотографије на којима се усташе и партизани рукују. Нико не помиње да је он одбио да учествује у мајском преврату, да је у Балканским ратовима добио низ медаља за храброст и да је у пробоју Солунског фронта командовао пешадијом Тимочке дивизије, да је опколио Загреб 1919. када су Хрвати спремали преврат и одвајање од Краљевине СХС. Не помиње његово чишћење Јужне Србије, данашње Северне Македоније, од качаца и тзв. Македонаца. Где су они били у тим временима? По затворима, јер су чинили све да сруше Краљевину Југославију коју су сматрали за „великосрпску хегемонију“.

Слава ти и хвала Милане Недићу! Својом борбом и својом мученичком кончином осигурао си своје место у плејади српских јунака!

2.9.1878 - 4.2.1946.