01. септембар 2011.

АКТИВНОСТИ

''НАЦИОНАЛИЗАМ, СОЦИЈАЛИЗАМ, БОРБА''

Национални револуционари који учествују у раду пројекта ''БОРБА 14'' израдили су и широм Србије и Републике Српске полепили налепнице са слоганом ''НАЦИОНАЛИЗАМ, СОЦИЈАЛИЗАМ, БОРБА''.Порука коју овим путем желимо да пошаљемо јесте, да српски националисти треба да се боре, за расу и нацију, за националну слободу и за социјалну правду у овом неправедном друштву и анти-националној држави. Немојте мислити само на себе, већ мислите на све, на људе и државу. Општи интерес је важнији од интереса појединца. То је оно што ми називамо српски национал социјализам. Онај ко не живи по овим принципима не може се назвати српским национал социјалистом. Парола ''НАЦИОНАЛИЗАМ, СОЦИЈАЛИЗАМ, БОРБА'' има за циљ буђење националне свести српске омладине, и позив српској омладини на БОРБУ, борбу за Србију и српски народ.

Увек дајте све од себе, иначе, ако не успемо, на нас ће пасти одговорност што смо били мали у великим тренуцима, што смо били слепи код очију, те нисмо видели јасно и бистро догађаје, ми ћемо бити делимично део срамоте, јер ми смо одговорни за наш народ, ми морамо да обезбедимо будућност за нашу децу. МИ МОРАМО, не следећа генерација, не неко други, не сутра, не следеће седмице, него ДАНАС. Српском народу смо дужни да служимо. Борите се за опстанак наше расе и нације кроз политичку борбу. Промена почиње са тобом. Буди пример другима.

Живите за Србију, умрите за Србију, борите се за Србију! ЖИБЕЛА ПОБЕДА!

Борба 14 - МАЈИЦЕ

Због повећаног интересовања, урађена је још једна серија "Борба 14" - поло мајица. Захваљујемо се свима који су купили мајице, и тако помогли ширењу принципа од 14 речи. 

Србија Србима - за 14 речи!СПОРТ, ЗДРАВЉЕ И НАЦИОНАЛИЗАМ!


Револтирани све већим присуством алкохолизма и наркоманије међу српском омладином, активисти и присталице Борбе, кроз ову акцију са јасном поруком, позивају пре свега српску омладину да се склоне са пута странпутице и сопственог уништења.


Спорт, здравље и национализам је оно што треба нашој омладини.

Националисти против дроге!


ЦЕРСКИ МАРШ 2012.


19.8.2012. године, одржан је, трећи по реду, "Церски марш". Ова манифестација се од 2010. године одржава сваке године, на датум једне од највећих победа српске војске у историји-победе над аустроугарском војском у Првом светском рату, на планини Цер.Многоструко бројчано надјачани, српски хероји су се борили против најмодерније европске војне силе, и победили! Ова победа остаће надалеко уписана у свим војним књигама, и дан данас се изучава на светским војним академијама, а оно што је најбитније, остала је уписана у нама, потомцима церских јунака. Ми памтимо, не заборављамо славу наших предака.Спартански ратници, који су до једног изгинули у Термопилском кланцу, су били читавог живота обучавани да се боре. Српски сељак није, он се одазвао позиву отаџбине, једног дана је држао плуг у рукама, а већ другог бајонет, и у томе је још велика српска победа.

У то име, на самоиницијативу српских родољуба организује се манифестација "Церски Марш". Ове године, окупили су се патриоте махом из Шапца и околине, али било је и људи из осталих делова Србије, као и неколико активиста Борбе 14. Било је ту и припадника разних партија, које се декларишу као патриотске, исто тако и неколико покрета са којима активисти и уредници Борбе 14 не проналазе много заједничког. Али  тог дана то није толико ни било битно јер смо сви били ту само због једне ствари-да одамо почаст нашим херојима.


19-ог августа на Преображење, окупили смо се у порти шабачке цркве, око 7 часова изјутра, где су окупљени присуствовали литургији. Око 8 часова, окупљене патриоте су кренуле на марш дуг 32 километра, до поцерског села Текериш где се налази споменик церским јунацима. Током марша није било никаквих инцидената, био је миран и достојанствен, учесници су на одређеној километражи добијали воду и храну. Након 7 сати марша, стижемо у Текериш где се одржава помен палим војницима. 20 хиљада војника почива на падинама Цера.Одржава се кратак говор, и локално становништво је било одушевљено нашим доласком, за разлику од оних делегација које су истог дана преподне долазили својим скупим климатизованим аутомобилима на помен.
Као што смо рекли неколико активиста Борбе 14 је присуствовало маршу, и ми желимо да као свесни национални револуционарипозовемо на освешћење националних револуционара  да не забораве дела наших предака. Народ који нема прошлост, нема ни будућност. Наши церски јунаци су своје животе дали да би ми данас мирно спавали. Та мисао нам мора увек бити на уму. Исто тако, учешћем у овом маршу желимо да промовишемо здрав живот, испуњен спортом, физичким активностима, али и још једног здравог осећаја пожртвовања и љубави према свом народу. Живела Србија-живела победа!

ЗА 14 РЕЧИ!Нове мајице "Борба 14"

Урађене су нове поло мајице "БОРБА 14". У другој серији израде мајица очекујемо и слободнију продају истих, те ће ко жели свој примерак моћи да набави код локалног добављача у Србији и Републици Српској. О осталим информацијама бићете благовремено обавештени.Уредништво Борбе у Српској Крајини

  Православна црква у Лици, у месту Срб
Окупирана Србија са свих страна и нови светски поредак, видљиво разара српски народ и духовно и физички, и сво наслеђе предака наших, и сву славу српску бацамо у заборав, да труне и иструне у неповрат. Такав је и случај са окупираном српском Крајином - где су једини стуб српства поред мало углавном ослабљеног и старог српског живља Српска Православна Црква и људи који се окупљају око ње. У гротлу усташтва и мржње према Србима, који често резултирају и нападима на СПЦ и српско становништво, наш народ покушава да опстане и да сачува пре свега свој идентитет а самим тим и Отаџбину и Веру предака својих који су вековима опстајали на овим просторима.

      Храм Вазнесења Господњег на извору реке Цетине (под Динаром), задужбина Марка Четника и његове жене Јелене из 1940. године. Храм је 1995. изнутра потпуно запаљен.

Више од пет стотина километара удаљених од данашњих граница Републике Србије, пустош српских села, и храмова само су неки од призора свакодневнице нашег наслеђа  на овим просторима. Уредништво блога 
"Борба14" посетило је Српску Крајину, православне цркве и манастире у српској Далмацији и Лици, и забележило пар и тешких и оптимистичних утисака.Недеља по Петровдану је одређена за сабор у Оћестову и сваке године се празник Свете Недеље најсвечаније прославља у овом месту.

Народна ношња Крајишника

Народна ношња Крајишника

Часопис Крка, гласило епархије Далматинске

Догодине у Книну!