21. фебруар 2012.

Српски витез са Космета - Зоран Вујoвић Вујке

На данашњи дан 2008. године, током протеста због нелегално проглашене независности Косова, коју су подржале САД-е незадовољни грађани Србије су запалили амбасаду САД-а. У згради амбасаде САДпогинуо је двадесетогодишњи студент менаџмента, Зоран Вујoвић Вујке.

Запаљена америчка амбасада и у њој Зоран Вујовић

Зоран Вујoвић је 1999. године, са породицом избегао из Приштине, пошто је породица протерана од стране НАТО окупатора и шиптарских терориста. Живео у Новом Саду. После гашења пожара ватрогасци су у згради амбасаде пронашли тело Зорана Вујoвића које је било угљенисано од пожара.


Српски витез са Космета! Зоран Вујовић - Вујке (1988 - 2008) 

Док с' Косова звона звоне и док божур пољем цвета, ти ћеш бити српски херој, српски витез са Космета! Зоран Вујовић - Вујке (1988 - 2008)

"У овим тренутцима, рођене ми мајке, дао бих свој живот за Косово и Метохију и душа ме боли када видим своје другове око себе како се понашају у овим тренутцима... зовем их да палимо за Београд у четвртак, а њихови одговори су "не могу, идем да купим јакну", "излазим увече"... скроз сам се разочарао! Наравно има и оних, нормалних, који размишљају патриотски али смо у мањини..." -  написао је Зоран Вујовић Вујке на једном од форума само пар дана пре своје погибије.

Последње што је написао пре него што је погинуо


Зоран Вујовић Вујке

Зоран јесте био навијач Партизана, али је пре свега био Србин и српски херој!