12. март 2012.

Белци и црнци – 100 чињеница и једна лаж


Сенатор Билбо је изрекао следеће упозорење: 

“Ако наше грађевине, аутопутеви и железничке пруге буду уништене, можемо их поново изградити. Ако наши градови буду уништени, из њихових рушевина можемо подићи нове и још величанственије. Чак и ако наша војна моћ буде уништена, можемо одгојити синове који ће поново ускрснути нашу снагу. Али ако крв наше беле расе буде искварена мешањем са афричком крвљу, онда ће сва моћ Сједињених Америчких Држава заувек бити уништена. Свака нада за цивилизацију постаће немогућа у црначкој Америци, исто као што је немогуће прочистити крв белаца једном кад се помеша са крвљу црнца.” - Сенатор Теодор Г. Билбо, из Мисисипија, 1947.г. 

ЛАЖ 

Лукаво скривена између ових сто чињеница налази се једна лаж, којој је сврха послужити као подстицај да текст прочитате до краја. То није лаж статистичке или граматичке нарави, него очигледна неистина која је на први поглед толико апсурдна, да ће се читатељу чинити као увреда људској интелигенцији, а ипак ова лаж је толико опасна, да ако јој се не супротставимо штета коју може учинити је неизмерива. Најискреније обећавам да моја мотивација не проистиче из увреде или мржње, већ из најдубље љубави према човечанству и искрене бриге за добробит будућих генерација. 

ЧИЊЕНИЦА #1: Бела раса је препловила мора, укротила реке, обликовала планине, припитомила пустиње и колонизирала најнеприступачнија ледена пространства. Она је одговорна за изум штампе, цемента, струје, авиона, ракета, астрономије, телескопа, путовања у свемир, оружја, транзистора, радија, телевизије, телефона, сијалице, фотографије, биоскопа, фонографа, електричне батерије, аутомобила, парне машине, железнице, микроскопа, компјутера и милиона других технолошких чуда. Она је открила безбројне напретке на пољу медицине, фантастичних машина, и опште научног напретка. Њени чланови укључују такве великане као што су: Аристотел, Платон, Хомер, Тацитус, Јулије Цезар, Наполеон, Вилијам Освајач, Марко Поло, Вашингтон, Џеферсон, Хитлер, Бах, Бетовен, Моцарт, Магелан, Колумбо, Кабот, Едисон, Грахам Бел, Пастер, Левенхок, Мендел, Дарвин, Њутн, Галилео, Вот, Форд, Лтер, Да Винчи, Поу, Тенyсн и хиљаде и хиљаде других истакнутих великана.

ЧИЊЕНИЦА #2: Током 6 000 година забележене историје, Афрички црнац није изумео ништа. Нити писани језик, шивану тканину, календар, плуг, пут, мост, железницу, брод, мерни систем, па чак ни точак. (Напомена: ово се односи на чистокрвног црнца) Он никад није култивирао нити један усев или пак припитомио неку животињу за своју корист (иако га окружују многобројне снажне и мирне животиње.) Његов једини начин транспорта робе је искључиво пренос на врху своје тврде чупаве главе. За склониште он никад није отишао даље од обичне страћаре од блата, коју је такође способан саградити дабар или ондатра.

(Белци и црнци – 100 чињеница и једна лаж) - Целу књигу преузми ОВДЕ.

Раса је велика подела људске врсте. Њени припадници, иако се међусобно разликују у мноштву неприметних детаља, и поред тога, као целина, одликују се по специфичном комбинацијом особина, углавном неприлагодљивих, које су они наследили од својих предака, као што су и сами њихови преци наследили. Ове карактеристичне особине су најочигледније у телу, где се разликују и по структури и по величини, али се такође јасно испољавају и у урођеном капацитету интелигенционог и емоционалног развоја исто као и темперамента и карактера. Нешто више о РАЗЛИКАМА МЕЂУ РАСАМА можете прочитати ОВДЕ.