08. март 2012.

8. март и феминизам

Већина девојака и жена широм света, па тако и код нас у Србији, слави 8. март. Лепо је добити поклон од вољене особе и осетити да си неком посебна али да ли сте се некада запитале шта је у ствари 8. март, ко га је измислио као „празник“?Клара Ајзнер Цеткин (Clara Zetki, Eißner) Jеврејка из Немачке и Роза Луксембург (Róża Luksemburg) Jеврејка из Пољске, обе чланице Социјалдемократске партије Немачке, касније Независне социјалдемократске партије Немачке као активисткиње његовог екстремног крила Спартакистичке лиге из кога је касније настала Комунистичка партија Немачке.

Јеврејке, Клара Ајзнер Цеткин (Clara Zetki, Eißner) и Роза Луксембург (Róża Luksemburg)

Њих две се кроз историју провлаче као највећи борци за „женска права и равноправност“. Иницијативу за „празник“ 8. март започела је Клара Цеткин 1910. године на Другој међународној конференцији социјалистичких жена у Копенхагену.Jеврејка, Клара Ајзнер Цеткин (Clara Zetki, Eißner)

Цела та галама која се диже око 8. марта је у ствари покренута руком феминисткиња и Јеврејки и нема везе са причом која се упорно намеће да је то „дан жена“. То је заправо феминистички празник, а феминизам као покрет се заправо залаже за вечито ривалство мушкараца и жена, вечито доказивање недоказивог. Том неприродном трком се губе породичне вредности, вредности које свако, мушкарац као мушкарац и жена као жена, поседују на различитим пољима. Занемарује се битност и лепота мајчинства јер су жене презаузете изградњом каријере и еманципацијом да би имале времена да граде породицу и да би уживале у њој. А самим занемаривањем тако свете дужности као што је материнство занемарује се опстанак једне нације, а тиме и опстанак наше беле расе. Ништа у природи није једнако-исто. Сви смо ми различити и као врста и као појединци и треба да уживамо у хармонији различитости а не да покушавамо вештачки да направимо једнакост. То није природно и може само одвести у пропаст.Свака Српкиња би требала да има на уму целу ову лажну фарсу око 8. марта и да га са поносом бојкотује и шири истину о њему.

Преузето из текста ''8. март и феминизам''