02. март 2012.

Интерјву са Daily Broken Dream


Интерјву са Daily Broken DreamТематика њихових песама која се у многим аспректима поклапа са идејом национал социјализма је остала иста, али име бенда и жанр музике мењају 2007. године, па тако Daily Broken Dream представља један од млађих hardcore бендова.

*          *          *          *          *          *          *          *

Поздрав саборци, и живели, првих неколико питања ће бити уобичајена и загрејавајућа питања.


1. Када, зашто и где је бенд основан?

„Daily Broken Dream“ је основан 1998. године, али са другачијим именом „Race Riot“. Замишљено је да то буде бенд који свира музику која није баш популарна на националистичкој музичкој сценом ових дана, али је музика коју сви чланови бенда највише воле - нека врста hardcore музике.

2. Чија је идеја била да се бенд зове „Daily Broken Dream“ и зашто?

Име бенда смо променили 2007. након што смо осетили да је наше опште мишљење било много више него идеја
“Race Riot”. Поред тога, много људи је повезивало бенд са нечим, нечим са чим ми нисмо могли да се поистоветимо. Не позивамо, и никада нисмо позивали на расно насиље, или нешто слично, али желимо да нас виде као бенд који прави, политичке, критичке и досетљиве текстове о социјалним проблемима, пропадањем народа, губитком вредности, итд. - наше ново име одражава осећање унутар садашњег политичког система и осећај у главама многих бораца за нашу ствар, тако да одговара много боље за наше намере.

3. Која је тренутна постава? Да ли се много изменила?

Променила се много током година - тренута постава садржи само два члана који су ту од оснивања бенда.
Christoph (вокал) и Gerolf (гитара). Остали чланови су Thorsten (бубњеви), Kevin (бас гитара) and Maik (гитара).

4. Ко пише текстове и музику?

Текстове увек пишу
Christoph и Gerolf, понекад су појединачне речи или стихови измењени од бенда док одржавамо пробе, када се не уклапају у музику, например. Мизику пишу Gerolf и Thorsten - слично као и текстове - неки делови или ноте се мењају кад почињемо са тим, док неко коначно не смисли музику за нову песму.5. О чему су ваше песме? Шта желите да кажете људима кроз ваше текстове?

Погледајте друго питање - наше текстови се поклапају са многим аспектима национал-социјалистичке идеје или уопштеним критичким мишљењем о модерном начину живота, о коришћењу дроге, о ратовима, империјализму САД, итд. - уопштено ми преферирамо текстове који нису толико једноставни - ми желимо да наши слушаоци размишљају о нашим речима, да пронађу властиту интерпретацију и да буду више критички настројени него што би требали да буду када ''отворено'' слушају текстове о насиљу, примитивним паролама, итд.6. Јесте ли свирали на много концерата, ако јесте са којим бендовима? Јесте ли свирали у страним земљама?

Свирали смо на много концерата, такође и вани, на пример у Чешкој, Финској, Словачкој, Русији, Мађарској, Белгији... Ту су увек били бендови као што су
Before The War, Path Of Resistance, Brainwash…

7. Ваш дебитантски албум је изашао и на концерту сте приказали нове песме, шта нам можете рећи о томе?

То није дебитантски албум, то је само први албум које смо објавили под другим именом. :) Концерт је био веома добар, није било невоља са полицијом, мноштво људи, добри бендови су нас подржали, и није била само ''музичка забава'' него прави политички догађај.

8. Да ли бисте свирали са бендовима који имају другачији стил, као што је
Oi, RAC, итд. Јесте ли у контакту са другим бендовима или само са NSHC (национал-социјалистичким hardcore) бендовима?

Знамо много момака који свирају други музички стил. Све док можемо прихватити њиховим текстове и личности, нема проблема - музика је само ствар укуса. Али што се тиче концерата, преферирамо да свирамо само са
hardcore бендовима јер се иначе, маса подели, па тако неки момци само подрже своје омиљене RAC бендове и понекад се чак и буне против hardcore бендова док ови свирају, или су посетиоци концерта нерасположени једни према другима, не осећа се позитивна енергија или шутке, него само стоје у близини и покушавају да изгледају опасно... па је атмосфера у потпуности лоша. Искусили смо оваква дешавања у прошлости, и не желимо свирати на њима у будућности.

9. Да ли активно подржавате неку политичку партију или организацију?

Политички смо активни.

10. Зашто је бенд
Race riot престао да постоји?

Није престао да постоји, али је променио име због неколико разлога (погледајте изнад).

11. Да ли сте чули о успешном јавном гласању у Швајцарској против џамија? Иста ствар је планирана у Немачкој такође, кампања је названа ''Швајцарска, хвала ти''. Да ли сте чули о овоме, да ли је тачно? Које је ваше мишљење о овој кампањи?

Није нас брига за то јер ми не подржавамо наш тренутни политички систем у својим плановима да ублажи симптоме лажне идеологије, зване либерални капитализам. Лично, волео бих да видим велику џамију у сваком немачком граду, све више и више Арапа који живе свој начин живота, и Немце којима се то не свиђа... коначно буђење и борба. Али ако би само гласали ''не џамијама'' можда 80% Арапа који долазе овде ће се само асимилирати, живети међу Немцима, причати немачки, венчати се за Немце/Немице и - ЧАК И ДА ПОСТАНУ ХРИШЋАНИ - то би водило пропасти нашег народа као одрасле заједнице, расних сродника. Највећа опасност је биолошко уништење наше нације - па кога је брига ако се Арапи асимилују или не?! Они треба да живе у земљама њиховим предака, да већ једном изграде своје расне и емотивне душе, то је све. Из истог разлога не гласамо за било коју ''немачку'' демократску партију - не требамо променити систем, требамо га укинути!

12. У Мађарској се сваке године одржавај догађај, звани
Sons of Europe, где различити типови бендова свирају, баладе, Oi, RAC, NSHC, метал, итд... Које је ваше мишљење о овоме?

Искрено, никад нисам чуо о томе. Као што сам вам рекао, у Немачкој не волимо идеју догађаја мешаних стилова. Али можда су тамо момци другачији и то добро функционише. :)13. Питам ово, јер мислим да није важно коју врсту музике свирате или слушате на сцени, или како се облачите, којег сте религијског опредељења, наважнија ствар је да се боримо за заједнички циљ. Ми смо само неколико људи, не требамо се делити због таквих ствари. Можете нам рећи нешто о томе, које је ваше мишљење о идеји ''Нације Европе''?

Управо. Не бисмо требали делити нашу малу сцену на више и чак мање музичке подсцене. Идеја преживљавања европских нација је много више него музика, мода, итд. - али у исто време укус је такође другачији. Волим да посетим
hardcore догађаје, иако ту не свирају национал социјалистички бендови. За мене, музика је веома мали део политичког активизма, нека врста пропаганде за оне који воле музику (до које су дошли преко текстова). Многи људи унутар сцене су превише ограничени у својим погледима шта је заправо ''сцена''. Да ли је то сцена ''наци'' момака који се састају да се напију, слушају музику док ''главна поента је, то су некакви десничари''? За нас није. Покрет (не сцена) укључује све момке који се боре за нашу ствар. Барем у нашој регији, не срећу се само на концертима. Ако се састану да испланирају неку активност, да организују неко традиционално славље, итд. - у праву сте, музика, мода, итд. - није важно. Али ако идем на концерт, идем на концерт бендова које слушам.

14. Колико ја знам, ти свираш и у другом бенду, који се зове
Fear Rains Down, молим те реци нешто о томе? Шта те мотивисало да оформиш други бенд? Свираш ли у другим пројектима осим ова два?

Гитариста
Fear Rains Down и ја смо једном причали да свирамо музику која ја слична нашим бендовима. Након тога оформили смо Fear Rains Down заједно са неким пријатељима који такође свирају у добро познатим бендовима. Покушали смо да изводимо другачији стил у неком професионалном правцу. Остали разлози су исти као у нашим другим бендовима. Представљање нашег погледа на свет другим људима. За нас је то главни разлог да правимо музику. Музика је веома добар начин да се пренесе порука.15. Када можемо очекивати следећи албум Fear Rains Down? Имате ли неких нових спремних песама?

Због чињенице да сви чланови бенда живе у различитим држава, за све је потребно више времена него обично. Написали смо неке нове песме и вежбали ове нове ствари једном.  Треба још неколико песама за албум, али се трудимо да нађемо мало времена да напишемо нову музику и текст. Надам се да можда имамо довољно песама да кренемо снимати ове године. Али није сигурно!

16. Видите ли шансу да ће се људи коначно пробудити? Шта би се требало догодити да се људи пробуде?

Да не видимо шансу, не би се борили... Наш народ треба да види да он умире заувек, а наши људи морају да осете и сазнају да умиру од система који влада, тзв. ''западни свет''. Људи треба да одбију вредности данашњице, пропадања, неистините животе, лажи, себичност. Дакле, свако ко жели да се бори за то, мора да размисли како да се то оствари. Морамо да пропагирамо ово, сваки дан, на сваком месту. Наши људи морају да осете ''они су непријатељи слободе, нашег народа, итд. када слушају вести или чују у свету ''демократа''.

17. Можете ли нам рећи нешто о национал-социјалистичкој сцени у вашој држави, бендовима, организацијама, итд. Које је ваше мишљење о национал-социјалистичкој сцени у вашој држави?

Добили смо мали национал-социјалистички покрет, Национал демократску партију (
NDP), конзервативце (који се боре против џамија...). Генерално, за сада није довољно људи схватило да морамо да се боримо са читавим системом - нема шансе у борби са само једним симптомом. Већина људи није схватила, да Немци треба да престану верују у демократске изборе, итд. - не би требали да одемо тамо и кажемо им ''гласајте национално''. Боље да им кажемо ''бесмислено је, не гласајте...''

18. Шта мислите о европској сцени? Да ли знате нешто о Мађарској, нашој сцени, нашим бендовима можда?

Не више од њихових имена.

19. Да ли идете често на нормална, нормална неполитичка
hardcore, metalcore, дешавања? Како вам се свиђају? Да ли је Немачка сцена велика? Можете ли нам рећи уопштено о овој врсти догађаја? Да ли је могуће сломити ''контролу левичара'' у underground музичкој сцени?

Идемо и свиђају нам се. Сцена је пуна опасних момака, неколицина њих су левичари. Наравно, велики шоу, бендови који су на ТВ, и слично - све треба да изгледа ''левичарски'', иначе би људи тврдили да су десничари, због превише критичких и отворених текстова.

20. Планирате ли да свирате за ''људе који нису НС (национал социјалисти)'' са другим неполитичким бендовима, да допрете до њих са својом музиком и текстовима? Шта мислите о овој могућности?

Причаћемо о том издању кад то урадимо! ;)

21. Који су ваши планови за будућност?

Писање нових песама и бити политички активан (не само музички).


22. Хвала вам за интервју. Нека порука нашим читаоцима?

Хвала вама на интересовању - ако сте ограничени само на музичку сцену, постаните више од тога. Историја се неће променити музиком.

Интервју преузет са: http://www.ns-revolution-hc.blogspot.com 
Превело и приредило уредништво - БОРБА14