08. јун 2012.

РАЗГЛАСИ ПОРУКУ


Разгласи Поруку


Историја нас учи да је било много револуција, различитих разлога, и бројних борби због којих су људи рискирали, а често и давали своје животе. Скоро све ове су биле политичке философије које никад нису постигле своје циљеве, и које су већ одавно заборављене; или су пак још присутне у мислима неких само као примери онога што се неби требало радити. Неколицина успешних револуција нам открива да су победници били више одлучни од својих противника и конкуренције, као што су били и више фанатични у одбијању да прекину са својим делатностима. Шта смо научили од њих?

Једноставно, наша револуција може бити успешна само ако имамо људство које ће наставити да се бори чак и када наизглед победа није загарантована. Другим речима, да би били победоносни најбољи људи које наша раса може да понуди морају бити постављени као браниоци у овој борби. Поносан сам кад могу рећи да су многи такви људи већ у нашим редовима, али немојмо се замајавати мислећи да више није неопходно привлачити интелигентне мушкарце и жене вољне да делају за бољи свет. Не, истина је да је апсолутно важно повећати наше напоре у регрутовању људи који пре нису били део покрета.

Каже се да већина народа неможе да се сложи са нама. Овакво мишљење је погрешно, и обично је засновано на неспособности особе да убеди друге у исправност наших аргумената. Разговарао сам са многим људима који практично верују као и ми, али кажу да неће учествовати не зато што смо демонизирани у медијима, већ зато што су неки људи у покрету оставили лош утисак на њих.

Ови људи немају појма да постоје одговорне Национал социјалистичке организације које се боре за њихове интересе, и никад то неће знати ако им ми не кажемо. Да би успели у овом, прво морамо научити како разговарати са другима на ефектан начин.

NSDAP је успоставио школу која је служила само образовању будућих вођа у уметности говора. Ово су урадили јер су знали да је говор са другима једна вештина, а као и све друге вештине она се мора научити и вежбати. Ако си причао/ла са бројним људима а они нису реаговали, онда је можда проблем твој начин приступања таквој дискусији. Ево неколико тачака које би ти могле помоћи...

1) Буди вредан/на поштовања. Ако те неко поштује као особу, они ће такође поштоват и твоје политичка убеђења. Пази да свако твоје дело говори о теби као одговорној и поверљивој особи. Нико никада неће слушати некога кога сматра „чудним“. Али ће слушат неког који има добар карактер, а такође ће показати и да је медијска слика о расно-свесним патриотама нетачна.

2) Нека буде једноставно. Ово је било др. Гебелс-ово прво правило пропаганде. Никад незаборави да се сусрећеш са људима на које су од рођења утицали медији и школски систем потпуно непријатељски настројени национал социјализму. Многи ће кроз искуство научит да су наши аргументи исправни, али им ово неће дати знање о сврхи национал социјализма. 

3) Објасни наш циљ. Већина верује да је наш циљ владавина над целим светом и убијање Јевреја у гасним коморама. Пуно ћеш успети када им покажеш да национал социјализам нуди одговоре и решења за многе проблеме и тегобе данашњег друштва, било то незапослење, небезбедни комшилуци, нарко дилери, или претерано високи порези. Народ се сусреће са свим овим проблемима свакодневно и отвориће ти врата да му објасниш како ми мислимо решити ове проблеме. Није тешко открити који проблем задаје највише брига једној особи, а када ово откријеш, неће бити тешко разговарати о овом проблему. Веома је важно да се нађеш на личном нивоу са том особом а не на апстрактном. Ако си несигуран шта национал социјализам каже о неким темама, прочитај или прочитај поново (ако већ јеси једанпут) Моју Борбу.

4) „Не желим да мрзим друге.“ Када се почне разговарати о темама као што је ова, најбоље је докучити ове људе говорећи о љубави према својој раси. Морамо направит позитиван изглед међу нашим белим народом који ће почети да гради ново доба аријевског добро-намерног и светски распрострањеног напредка.
Док се почнеш понашат као ТВ расиста изгубићеш прилику да их убедиш. Наравно, искористи сваку прилику да им покажеш како владине одлуке и намере штете нашој држави, као што и већина њих то већ види; увек имај у виду да многи већ имају предрасуде о нама. Што се више потрудиш да докажеш да су ова веровања нетачна, више ћемо успеха имати. 

5) Не љути се. Када је Адолф Хитлер као младић живео у Бечу, видео је како се већина његовог народа одриче националистичких идеја док привата нетачна учења Марксизма. Овакве појаве разочарају сваког ко брине о свом народу, а ствари данас не стоје пуно боље. Како год, Фирер је закључио да „масе могу бити спашене, али већином времена велики део стрпљења се мора посветити овом послу.“ Провео је свој живот доказујући да је ова теорија тачна, а његове мисли важе и данас баш као што су важиле и онда.

6) Буди позитиван/на. Неки људи у покрету представљају данашњу ситуацију као да баш сваки проблем на свету потиче из неке ђаволске непријатељске завере. Они свесно или несвесно шире веровање да су наши противници несавладиви супер-људи. Не мораш бити стручњак да би схватио какву врсту безнадежности овакви ставови промовишу. Нико неће приступит борби у којој сопствени следбеници скоро поргласују непријатеља некаквим божанством. Никад не заборави поменути да ми можемо решити све проблеме који су се испречили пред нашим народом, баш као што ћемо и урадити ако сви допринесемо борби! Ово такође важи и за нешто што би требали урадити у помињању великих успеха наших предака. И док у учењу народа о нашој историји нема ништа лоше, неки не раде ништа друго осим тога. Испада да су дани успеха и јуначких подухвата само ствари прошлости. Морамо им дати до знања да ћемо и ми додати сопствени допринос странама историје. 

7) Вежбом до савршенства. Када сам по први пут постао активан у про-Белој ствари, био сам лош говорник и већином пута нисам могао никог убедит да смо ми у праву. Ово је се временом променило и сада сам знатно успешнији. И ти ћеш бити такође ако наставиш са трудом. Ово је начин на који сви ми можемо побољшати наше учешће у покрету, и много је продуктивније него жаљење због лошег стања у којем се налазимо. На крају крајева, национал социјализам ће успети или пропасти зависно од тога шта свако од нас уради. Ако си вољан/на да даш свој допринос сада, онда ћемо направит народну заједницу којој се сви надамо. То, другови, је вредније него сво благо у свету.

„Свако ко је упознат са неким проблемом и види могућност лека са сопственим очима има дужност и обавезу да не ради тајно, али да ‘устане’ пред целом нашом расом против ’зла’ и за његово исцељење.“ (А.Х., Моја Борба.) Како учимо је важно колико и шта учимо. А да би постигли резултате ми морамо учити друге. Будућност наше расе је у нашим рукама. Урежи своје име у песку времена јер се само једном живи.

Дени Гатри / Danny Guthrie

Преузето из National Vanguard магазина, бр. 132 – Мај-Јун 2006. године.