17. август 2012.

БОРБА 14О ПРОЈЕКТУ

''Борба14'' представља пројекат независних и самосталних српских национал социјалиста који се тренутно огледа на пољу уредништва истоимене интернет презентације, издаваштву публикација,часописа и другог материјала, као и другим пропратним пропагандним активностима.
Активисти ,присталице и сипмпатизери који се окупљају око нашег пројекта имају за циљ ширење националне свести и препорода (револуцију у мислима) у српском народу што је основни задатак и морална дужност коју ми заступамо. Активисти окупљени око нашег пројекта инсистирају на примењивању идеје национал социјализма у духу  нашег народа и у складу са нашим условима, базирајући се на идеји крви и тла.
Истина, правда, слобода и отаџбина су највише моралне вредности.

ИМЕ  И ЗНАМЕН

Наше име изграђено је од речи БОРБА што је врло јасна асоцијација на једини могући и исправан начин, којим се српски народ на свим пољима избављао и избавља са пута сопствене странпутице. Оно што је српском народу у овим тешким тренутцима потребно јесте првенствено духовна борба (препород) у мислима која ће бити једна од полазних тачака и темељ ако не овој,онда следећој генерацији  и српским нараштајима , ка апсолутној слободи нашег народа. Други део нашег имена је број четрнаест (14), и он заправо представља кључну смерницу нашег пројекта. Број  четрнаест означава оних четрнаест речи (Ми морамо да обезбедимо опстанак нашег српског народа и будућност за нашу српску децу!) који су непходни морални и духовни знамен Србина и српског народа од његовог постојања. Четрнаест речи на делу сачуваћемо једино кроз борбу те сједињавањем речи БОРБА и Четрнаест (14) долазимо до јасног,једног јединог и неизмењивог нашег пута -Борбу за 14 речи!
 НАШЕ СМЕРНИЦЕ

РОДОЉУБЉЕ 

Залажемо се и боримо се за очување нашег словенског порекла, као неотуђивог органског дела аријевске цивилизације и културе којој припадамо. Једна од главних темеља наше борбе представља љубав према роду, очување рода и борбу за право на наш расни опстанак који не подразумева мржњу према другим расама и културама, већ само љубав и очување сопствене.

НАЦИОНАЛИЗАМ

Националисти смо зато што нацију видимо као једини начин да сјединимо све силе нације, како бисмо очували и унапредили своје постојање и услове под којима живимо.  Националисти смо зато што, као Срби волимо Србију, због тога што волимо Србију, желимо да је очувамо и да се боримо против оних који би је уништили. Као српски националисти ми проглашавамо да наша национална припадност и све наше активности припадају првенствено томе.


ОТАЧАСТВОЉУБЉЕ 

Залажемо се и боримо за земљу наслеђену од наших светих предака и чврсто се противимо свакој врсти угњетавања,цепања и отимања наше земље,те се стога залажемо за уједињење свих српских земаља у једну територијално јединствену целину.


НАРОДНИ СОЦИЈАЛИЗАМ


Социјалисти смо јер у социјализму видимо унију свих грађана, једину шансу да одржимо своје расно наслеђе и да поново стекнемо политичку слободу и обновимо своју српску државу.
Социјалисти смо јер видимо социјално питање као ствар потребе и правде за само постојање државе нашег народа и због тога желимо да промовишемо социјалну правду у новој Србији.Као српски социјалисти, ми не видимо ниједну класу нити друштвени сталеж пред нама, осим те заједнице народа, сачињеног од људи сједињених истом крвљу, уједињених језиком и предодређених истој заједничкој судбини. Никада се нећемо залагати за национализам који се противи социјализму, нити за социјализам који се противи национализму. Национализам без социјализма је ништа, и обрнутно.
НАШ ПУТ


САБОРНИШТВО


Кроз деловање пројекта желимо да слога буде она путања која ће нас водити, те да кроз слогу ујединимо снаге, како би заједничким деловањем и саборништвом постигли жељене резултате. Научити радити кроз договор и узајамно поштовање, јесте велико одрицање али и одскочна даска у предстојећем времену. Ми смо за слогу!


БОРБЕНОСТ


Борбеност (активизам) и самоиницијативно деловање у складу са начелима и договором главни је покретач пројекта. Активним учешћем у деловању овог пројекта  основна је кованица којој тежимо. Сој,а не број, представља истински дух националног револуционара. Ми смо за Сој!


ЕДУКАЦИЈА


Пут до знања јесте активни рад на сопственом усавршавању  истог а не пасивна чињеница. Кроз наше текстове и одломке који ће бити објављивани првенствено на нашем официјалном блогу, кроз периодично издавање часописа и публикација, покушаћемо да што више утичемо, пре свега на српску омладину, која се налази на путу сопствене деструкције. Знање је моћ!
ДИСЦИПЛИНА


Дисциплина и солидарност је потребна свакој активистичкој структури. Дисциплина је оно чему тежимо и на чему се и заснива наше деловање. Сматрамо да сваки искрени национал социјалиста проналази као унутрашњих морални захтев да ради у складу са дисциплином, те да му није потребно наметање исте са стране. Научити владати собом и бити дисциплинован у данашњем времену позив је изнутра, и он не зависи у многоме од спољашњих фактора. Дисциплина је наша морална дужност!


РЕД И РАД


Залажемо се за ред и рад, јер и на нашем пројекту углавном раде радници и студенти. Беспосличарење, одавање пороцима , алкохолизму и наркоманији и свим другим анархоидним елементима новог светског поретка, не представља ништа друго, него лошег човека на лошем путу, никако часног националног револуционара. Хоћемо ред и рад!

За сва остала питања можете нам се обратити на званични mail: borba14@live.com