12. август 2012.

ДИМИТРИЈЕ ЉОТИЋ

12.8.1891 - 22.4.1945.


Пут Титов прво није србски пут, већ интернационални. Али има Срба који су још на том путу.

1. Пут Титов не решава прво питање слободе, јер он доноси са собом бољшевизам. Уосталом, милиони избеглица из Царске Русије добро знају ту ,,слободу“.
2. Пут Титов не решава питање унутрашњег јединства јер он баш има задатак да разбије сваки народ изнутра, делећи га по унутрашњој линији на пролетере и буржује и гурајући их у међусобну борбу.
3. Пут Титов није решење питања спољњег јединства, јер ће у том случају србски народ бити распарчан у многе социјалистичке републике, бољшевизам се плаши Срба, зато мора да их поцепа и разједини.

На Дражином путу има највише Срба. Њима поручујем:

1. Пут Дражин не доноси слободу, јер или ће Немачка сузбити Стаљина и онда се Дража неће питати шта жели, или ће Стаљин сломити Немачку, е ту Стаљин неће питати шта Дража жели, већ преко Тита урадити шта му треба овде. Замисао Дражина да ће се опет питати Енглеска и Америка двоструко је штетна, овде се већ сад они не смеју појавити пред Стаљином и зато и оне морају Тита да подупиру.
2. Пут Дражин, чим не решава питање слободе, излишан је а и штетан, јер цепа србски народ без одговарајуће користи. Србски народ, по разуму не може за Дражом, по лудилу може. А ми овде само о путу разума говоримо.

О путу Генерала Недића:

1. Пут Генерала Недића прави је србски пут. Он води разумом и мудрошћу и хоће да врати Србима оно што су лудошћу изгубили. Што то иде тешко, србски народ нека се не чуди, јер се зна да само један луд за дан поквари оно што сто мудрих за годину саграде, а овде је било много више лудих, а мудрих је било мало. Пут Генерала Недића решава питање слободе, јер хоће уједињење србског народног живота да постави на оне основе које одговарају нашем народном схватању. А с обзиром да Немачка нема територијалне претензије на Балкану, слобода се решава са оним ко данас Балкан држи у својој руци, а то су Немци.
2. Питање унутрашњег србског јединства решиће се на тај начин што ће пред народним искуством пасти и пут Титов и пут Дражин и сваки Србин тада мора видети да само један пут који има услове да Србство спасава. А то је пут Генерала Недића.
3. Питање спољашњег србског јединства може доћи на ред тек када се реши питање унутрашњег србског јединства. Шта ће Србима донети померање граница ако се Срби међу собом мрзе и убијају, раде зло један другом, иако ни два Србина не иду, већ сваки за себе, својим путем, за свој рачун? Да нам неко цео Балкан да, мали би био да такве људе, љуте осе међу собом смири. А на таквој неслози не одржава се заједница било велика, било мала. Србство мора да се сложи и то прво овде у Србији
, бар ми који смо за Бога, Краља и домаћина.