10. август 2012.

МЕДИЈСКИ РАТ ПРОТИВ СРБА

У Лондону је на отвореном на самој обали Темзе постављена изложба фотографа Тома Стодарта "Перспективе" (Tom Stoddart Perspectives) која на крајње некоректан и ружан начин говори о Србима и њиховом учешћу у ратовима на овим просторима.


Срби су представљени као злочинци, док су Албанци са Косова и Метохије и Муслимани из Босне и Херцеговине представљени као жртве. Притом су изнети подаци који нису истинити.Тако, на пример, испод фотографије на којој је приказан загрљај мајке и детета пише: „Албанија 1999 - После доласка са Косова у избеглички камп у Кукеш, у Албанију, породица коју су српске снаге раздвојиле на путу, поново се окупила. Један и по милион косовских Албанаца је „етнички очишћен" током пролећа."Босна 1995. – У јулу 1995. године, најгори случај геноцида од Другог светског рата се догодио у Сребреници, у Босни. Током пет дана, снаге босанских Срба су преузеле контролу над малим бањским градом и одвојиле муслиманске мушкарце од њихових породица. Више од 7.000 мушкараца и дечака је убијено на пољима и долинама у том подручју. Један од неколико муслиманских мушкараца који је побегао масакру се игра са својом децом на тузланском аеродрому, где је био постављен избеглички камп да се породице склоне.Испод фотографије дечака иза аутобуског прозора написано је: „Македонија 1999. - Избеглице су аутобусом одвежене у логор (камп) по доласку у Македонију са Косова током пролећа 1999. када су српске снаге протерале 1,5 милион косовских Албанаца из њихових домова."Босна 1995. – Исцрпљени дечак спава на ногама док чека храну у избегличком кампу, који је постављен на тузланском аеродрому да би пружио уточиште муслиманима који беже од српских зверстава у Сребреници.Албанија 1999. – Стара жена се одмара након преласка границе између Косова и Албаније, након што су је српске снаге током пролећа приморале да напусти свој дом.


Албанија 1999. – Збуњене избеглице прелазе границу у Кукешу, у Албанији, након што су их српске снаге у пролеће приморале да напусте своје домове на Косову.Сарајево 1992. – У опасном сарајевском насељу, Добрињи, Мелиха Варешановић иде поносно и пркосно на посао сваког дана. Њена порука српском нападачу који је гледа и који је опколио њен град је једноставна: „Никада нас нећете поразити“.Иначе, Том Стодарт је радио за Сандеј Тајмс (Sunday Times) и Тајм Магазин (Time Magazine). У његовој биографији је наведено да је био сведок рата у Либану, пада берлинског зида, Менделиног избора за председника, рата против Садама Хусеина у Ираку, али и "крваве опсаде Сарајева". Стодарт је од Тонија Блера 1997. године добио ексклузивно право праћења изборне кампање "иза кулиса".

ПОБЕДНИЦИ ПИШУ ИСТОРИЈУ!

Једино је Српска радикална странка издала саопштење којим позива министра спољних послова да се обрати Амбасади Велике Британије са захтевом да се спорни експонати уклоне, као и да се српском народу упути извињење због једностраног и антисрпског представљања сукоба на простору бивше СФРЈ.