18. август 2012.

''ЗАТВОРЕНИК РАТА'' И ''ПОЛИТИЧКИ ЗАТВОРЕНИК'' // (P.O.W.)


Национал социјалисти широм света одавно користе термине "Затвореник рата'' (P.O.W. - Prisoner of war) и "Политички затвореник", који су неким српским национал социјалистима, саборцима мање познати. Аријевски херој, члан "The Order-a (Bruder Schweigen)" Richard Scutari који је у затвору од 1985. год нам приближније дефинише право значење тих термина. 

Дефиниција
''Затвореника рата'' (P.O.W.) и ''Политичког затвореника'' је:

1) Особа утамничена због вођења рата против утицаја и моћи непријатеља свог народа. Особа је активна као милитариста, као војник, али не мора да буде лично умешана у оружани сукоб. Такође се рачунају и особе које потпомажу борбу.
2) Особа утамничена због својих националних/расних убеђења и/или која ради на унапређењу тих идеја. Убеђења и активности могу бити и легалне и илегалне. Особа је активна као цивил.
3) Особа која због својих националних/расних убеђења добија већу пресуду за кривично дело за које би иначе добила мању казну да нема та убеђења.
 

Треба напоменути једну ствар а то је да дефиниција
''Затвореника рата'' (P.O.W.) и ''Политичког затвореника'' обухвата само људе који су били активни у Покрету пре њиховог затварања. Као и у свим правилима и овде постоји изузетак. Људи ван покрета могу се рачунати ако је њихово затварање последица, било планиране или спонтане, акције у интересу нашег народа. Ове норме морају бити поштоване у циљу подршке нашим затвореницима из покрета да и они имају вредност. Утамничени људи из покрета су тамо из једног јединог разлога - борили су се да осигурају 14 речи!