05. септембар 2012.

БАЧЕНА БОМБА У ДВОРИШТУ СРПСКОГ ЛЕКАРА

Шиптари не престају са оружним нападима на Србе: Бачена бомба у дворишту српског лекара


Непозната лица бацила су синоћ око поноћи, експлозивну направу у двориште породичне куће директора Здравственог центра у Косовској Митровици, доктора Милана Јаковљевића у Звечану.

У тренутку експлозије чланови породице Јаковљевић били су у кући али на срећу нико није повређен. Причињена је мања матерујална штета на возилу које се налазило у дворишту а од силине детонације попуцала су стакла на оближњој кућу.

Полиција је изашла на лице места и током ноћи обезбеђивала место експлозије, а увиђај ће бити обављен данас.

Доктор Милан Јаковљевић је од раније добија претњи од Шиптара, па се сумња да је напад етниччки мотивисан.

Р. НЕДЕЉКОВИЋ: ХИТНО ПРОНАЋИ И КАЗНИТИ ПОЧИНИОЦЕ БОМБАШКИХ НАПАДА

Начелник Косовскомитровачког Округа Раденко Недељковић оштро је данас осудио бомбашке нападе на породичну кућу директора Здравственог центра Милан Јаковљевића и припадника КПС-а из Лепосавића Радована Јовановића и од „безбедниосних иустититуција у Покрајини затражио да пронађу и казне починиоце“.

„Бацање експлозивних направа у Звечану и Лепосавићу, при чему је причињена знатна материјална штета , представља вандалски и кукавички чин који на овај начин потврђују наводне тврдње Приштине и дела међународне заједнице да на северу Косова и Метохије владају безвлашће и криминал“, наводи се у саопштењу достављеном нашој редакцији.

„Ово је последњи час да безбедносне институције , Кфор , Еулекс и КПС престану са реализовањем једностраних одлука Приштине и да почну да обављају послове из своје надлежности, истиче Недељковић и захтева“ од надлеих органа да обаве свеобухватну истрагу и у најкраћем року извршиоце изведу пред лице правде“.

Он је изразио наду „да ова два догађаја неће отићи у заборав као и претходни догађаји у којима су оштећени Срби и остали неалбанци“.

(ТВ Мост, Радио КиМ)