06. септембар 2012.

Само један абортус може бити кобан

Абортус се се у данашње време банализује“. На слици је плод стар 12 недеља, да ли је ово човек?

Само један абортус код младих жена могао би да остави трајне последице и изазвати проблеме који се могу појавити током касније трудноће, упозорили су стручњаци.

Младе жене које прекину прву трудноћу ризикују не само своје здравље, него и здравље бебе у случају наредне трудноће, открило је ново истраживање.

У оваквим случајевима постоји ризик од низа проблема. Постоји велика могућност да ће се беба родити прерано, а постоји чак и могућност да се трудноћа закомпликује што би чак могло да буде смртоносно за мајку и бебу. 

Доктори упозоравају да само један побачај може бити пресудан и довољан да направи велику штету која може бити фатална.

Ово истраживање разликује се од претходних утолико што се у претходним тврдило да се сваким новим абортусом стање погоршава, међутим овде се види да већ и први може бити кобан.

Ако се поред здравствених разлога осврнемо и на моралне разлоге за абортус проблем је далеко већи. Слика у овом тексту нам показује како изгледа беба у мајчиној утроби у својој 12 недељи. Ко има за право да нам каже да то није човек? Добро погледајте слику. Напомињем да се у Србији крши закон па се абортуси врше и након 12 недеље, утолико је злочин према детету још гори.

Већина ризика и компликација је повезана са хируршким побачајима, а мање са онима где се користе таблете и који су све чешћи, преноси Daily Mail.

(Магацин)