06. септембар 2012.

Бомбашки напад на мене и моју породицу је напад на српске институције на Космету

Милан Јаковљевић: Бомбашки напад на мене и моју породицу је напад на српске институције на Космету


Директор Здравственог центра у Косовској Митровици Милан Јаковљевић изјавио је јуче на конференцији за новинаре да „не зна мотиве ноћашњег бомбашког напада на његову породичну кућу у Звечану.

Он је подсетио да су он и његова супруга Драгица на челу две значајне институције у северној Косовској Митровици , Основног суда и Здравственог центра и да не знају да ли то можда није разлог за напад.

„Немамо несугласице ни са ким, не бавимо се приватним бизнисом, не дугујемо новац нити нама ко дугује и не знам шта је разлог, рекао је Јаковљевић и додао да је у разговору са пријатељима дошао до закључка да је циљ напада вероватно укидање српских институција насеверу КиМ.

„Највећи отпор од 1999. године укидању институција представља Здравствени центар, рекао је Јаковљевић и нагласио да „ако неко слонми ову устаову, као штаб отпора посао са другим институцијама биће лакши“.

„Ово није напад на мене и моји породицу већ је то напад на ову институцију. Ја нисам нападнут као Милан Јаковљевић већ као директор Здравственог центра, рекао је он и додао да је у току преподнева у свом дворишту нападнут и претучен и син угледног Косовскомитровачког хирурга др.Радимира Јанковића”.

( ТВ Мост.
)