14. октобар 2012.

ЦЕЛОВИТО СРПСТВО


Нација може бити поражена војнички, политички, државно и на разне друге начине. Државу могу разорити издајници, болесна владајућа класа, тајне групе попут масонских ложа и невладиних група, неспособни људи на важним местима и бројне друге погрешне процене недозрелих и лоших политичких личности. Нација може да изгуби државу, може бити под окупацијом, може бити протерана са своје територије, може бити побијена у концентрационим логорима попут Јасеновца или херцеговачких јама, али кључна ствар која значи тотални пораз јесте пораз духа и крви. Све што данас спроводе на нама обавештајне агенције САД, В.Британије и неких других земаља јесте управо да се поништи српска национална свест као најјачи бедем одбране.

Ми смо пролазили кроз све могуће поништавајуће фазе од Средњег века до данас и опет смо опстали. Увек је постојао неки сегмент нације који је сачувао дух и крв за нову обнову. Под турским окупацијама Православна црква је чувала то жариште обнове. Народна књижевност је чувала песму, мит, завет и предање о нашем идентитету. У генима сваког свесног Србина тече Видовдански култ. Та митска снага је покренула устанке под Карађорђем а потом и под Милошем за ослобођење. Та митска снага је повела Вука Караџића да врати духу народа та предања скупљајући песме, приповетке, речи и да их подигне на целовити ниво обједињавања. Тај непоражени дух раштрканог народа је градио манастире и цркве по Славонији, Далмацији, Мађарској, да би се сачувао завет Цара Душана и некадашњег царства у којем нисмо могли више живети. Феномен чувања свести је и дан данас наша одбрана и нада за новом слободом и природном јединственом државом.

Време малих политичких мишева који данас разарају државу ће проћи и нестати као што је увек нестајало зло при новим светским прекомпоновањима. Они ће морати одговарати пред лицем правде, неко пред Божијом суровијом правдом, а неко пред људском немилосрдном. Издаја је свако негирање српске традиције и историјског права на јединствену српску државу на свим етничким српским областима југословенске територије, издаја је свако негирање хиљадугодишњег српског идентитета јер се сваки национални Србин мора духовно градити на духовности наших предака. Издаја је свако служење НАТО пакту науштрб наших националних интереса. Издајник је ниска личност, комплексаш и каријериста без моралног интегритета и ми их морамо раскринкавати и борити се против њих. Издајник је она творевина која још увек верује да ће се вратити Брозово време српског сатирања и који мисли да су Б 92, недељник Време, дневник Данас, нешто најпаметније на свету. Гмизавац анационални Србин је феномен наших времена. Прогнани српски антрополог Др Бранимир Малеш је у изузетном тексту "Расно порекло Светог Саве" (1939) навео једну вертикалу која обједињава све наше тежње и полазишта око којих нема различитих ставова код ниједног Србина: "Неоспорно, Свети Сава је најмаркантнија и најсветлија појава код Срба. Краљевић Марко је персонификација јунаштва, Милош Обилић витештва, кнез Лазар вере у Божју правду. Али је једини Свети Сава повезао традицију са историјом, имагинацију са збиљом, људско са божанским. Немања је основао прву самосталну државу. Али та самосталност била је у ствари само формална, док Сава није организовао државу преко брата Стевана и док јој није дао душу, а и корен и подстрек сваког деловања основавши Српску цркву. Свети Сава је богоугодни калуђер светогорски монах који се у шпиљи, далеко од света, скрушено молио за свој спас и своје браће; али је у исти мах, митско биће које упућује свој народ сваком добру и свакој радиности. Свети Сава је и у битности историје и у срцу народном потпун човек, у себи носи оно што је најбоље и најузвишеније у човеку."

Живећи данас под политичком окупацијом ово су филозофске максиме које ће нам бити одбрана идеје, чување свести и покретач нашег ослобођења, источник духа и водиља ка победи. Срби имају своју митску ауру која нас раздваја од других недораслих народа и која је онтолошки штит наше непобедивости.

Та снага ће омогућити нови устанак раван оном са почетка деветнаестог века, моћан и силовит попут солунског пробоја, темељан попут разбијања комуниста од стране недићевских трупа, спасилачки попут пробоја посавског коридора 1992. године и упозоравајући као опкољавање Сарајева 1992-1995. г. да би памтили и њихови праунуци шта је српска витешка снага наспрам њихове психологије гмизаваца и свиленог гајтана. Та праведна снага ће пресудити хиљадама српских издајника, србофоба, шпијуна и неотитоистичких демократа онако како се пресуђује од антике до данас на европски начин.
Патриотско деловање данас треба да добије на хиљаде форми, отпор мора бити организован страначки и легитимно скупштински, као што то ради Српска радикална странка. Мора бити надстраначки или метаполитички распршен кроз удружења, друштва, покрете и разне организације које се баве националним деловањем. Мора бити покривен свим информатичким средствима кроз бројне интернет презентације, електронске часописе. Мора се та наша снага с времена на време појављивати и у јавности на митинзима, скуповима, меморијалима и слично. Мора постојати увек спремна снага која ће онемогућити понижавање српског народа онако како је прекинут педерски и спречен наркомански марш. Овакав невидљиви пут ће направити изузетне резултате. Стотине хиљада постера, налепница, беџева, мајица, разгледница са ликовима хероја попут Ратка Младића, Радована Караџића, Војислава Шешеља, Жељка Ражнатовића и бројних других, утераће страх у главе смрдљиве анти-српске гамади. Треба да живе у страху јер су нанели злодела нашем народу. На њихове прљаве медије се може одговорити само психотортуром над извођачима непријатељске делатности. Свако од нас може по том питању нешто да уради.

Бити Србин је величанствен дар наших предака. Сваког дана се рађају млади националисти пуни снаге, љубави и вере. Привржени и одани својој химни, застави, држави, вери, обичајима и предањима. Романтичарски поклич "Срби сви и свуда" данас значи да не дамо своју земљу никоме и да ће српска војска опет ујединити све српске земље. Сви који су изручивали наше људе у Хаг сешће једног дана на оптуженичку клупу. Сви који су продавали и издавали нацију од АВНОЈ-а 1943. г. до данас биће такође на оптуженичким клупама убрзо. Српска нација је неуништива и брзо ће национализовати све анационалне елемете кроз све нивое школског и ваншколског образовања. Нема предаје ми се боримо за вечност Српства.

Владимир Максимовић