02. октобар 2012.

ЕЛЕКТРОНСКЕ ВЕСТИ И ЗАБАВНИ МЕДИЈИ // DISNEY


Непрестано немешање државе у телекомуникацијске индустрије резултирало је не толико у јачању конкуренције колико у растућем броју корпоративних интеграција и добити што је створило неколико мултимилијардерских медијских конгломерата. Највећи од ових конгломерата убрзано постају још и већи уклањајући своју конкуренцију, а деведесетих су се скоро троструко увећали. То је дословно ставило скоро све америчке медије у руке веома малог броја пословних људи, већином Јевреја. Кад год гледате телевизију било аналогну, кабловску или сателитску; кад год гледате филм у биоскопу или код куће; кад год слушате радио или снимљену музику; кад год читате новине, књигу, или можда магазин - велика је шанса да те информације и забаве које вам се приказују долазе од једне од ових великих компанија:

DISNEY

Главни извршни директор, Јевреј, Michael Eisner је 2005. напустио Disney након непоузданих гласова њихових дионичара

Walt Disney је највећи медијски конбломерат са годишњим приходом приближно 39 милијарди долара. Главни извршни директор, Јевреј, Michael Eisner је 2005. напустио Disney након непоузданих гласова њихових дионичара. Roy Disney, нећак Disney-а, оптужио га је, да је претворио Walt Disney у ''грабежљиву бездушну фирму''. Међутим 2005. уместо њега контролу фирме преузео је његов помоћник, Јевреј Robert Iger. Iger је члан ''Aish Ha Torah'' одбора, радикалне ционистичке групе која потиче насељавање Израелаца на територију Палестине, промовише јеврејски идентитет и која се ''опредељује промовисању општих јеврејских прописа, пре свега усавршавајући свет'' у складу са јеврејским вредностима.

Јевреј Robert Iger - председник и главни извршни директор Walt Disney Company

Под Iger-овом контролом је и неколико телевизијских продуцентских кућа (Walt Disney Television, Touchstone Television, Buena Vista Television) и кабловских мрежа са више од 100 милиона претплатника. Што се тиче карактеристика филмова, Walt Disney Motion Pictures Group поседује Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures, Pixar, Hollywood Pictures и Caravan Pictures. Disney такође поседује Miramax Films који су основала јеврејска браћа Weinstein, Bob и Harvey, и који су продуцирали такве ултранеприличне филмове као што су The Crying Game, Priest и Kids. Браћа Weinstein напустили су Miramax 2005. године да би основали своју властиту фирму, познату као The Weinstein Company. Отада су продуцирали филмове као што је Inglorious Bastards, у којем хвале јеврејске војнике који су током Другог светског рата мучили и осакаћивали немачке војнике.

Јеврејска браћа, Bob и Harvey Weinstein, основали своју властиту фирму, познату као The Weinstein CompanyОтада су продуцирали филмове као што је Inglorious Bastards, у којем хвале јеврејске војнике који су током Другог светског рата мучили и осакаћивали немачке војнике.

У време кад је не-јеврејска породица Disney покренула Disney Company пре него што је 1984. преузео Јевреј Eisner, садржавала је здраву породичну забаву. Иако они још имају права на Снегуљицу, фирма која је под Eisner-ом и сада Iger-ом проширила се на продукцију великог дела тзв. материјала ''за одрасле''.

Disney је 1985. стекао Capital Cities/ABC, Inc., која поседује ABC ТВ мреже, а истовремено поседује и десет ТВ станица на великим тржиштима као што су New York, Chicago, Philadelphia, L.A., San Francisco и Houston. Поред тога у САД ABC има 225 удружених ТВ станица.

Спортску мрежу ESPN, кабловску подружницу ABC-а, води председник и главни извршни директор George W. Bodenheimer који је Јевреј. Та корпорација такође управља тврткама Disney Channel, Toon Disney (сада Disney XD), A&E, Lifetime Television, SOAPnet и History Channel, од којих свака има од 86 до 88 милиона претплатника. ABC Family ТВ мрежа, која је намењена старијим тинејџерима, омладини и млађим породицама, има 84 милиона претплатника и као додатак емитовању забаве (помало неприличне за породични програм), је такође и одушак за хришћанског ционисту и ТВ проповедника Pat Robertson-а.

Спортску мрежу ESPN, кабловску подружницу ABC-а, води председник и главни извршни директор George W. Bodenheimer који је Јевреј. Та корпорација такође управља тврткама Disney Channel, Toon Disney (сада Disney XD), A&E, Lifetime Television, SOAPnet и History Channel.

Од када је Iger преузео Disney, фирма је форисирала неколико дечијих програма и филмова који су постицали расне односе и сексуалност тинејџера као што су The Princess and the Frog и The Secret Life of the American Teenager. Нпр. након што су критичари приговорили због неприличне плесне изведбе шеснаестогодишње Miley Cyrus, Disney-јеве звезде Hannah Montane на Kid’s Choice Awards, Disney-јев гласноговорник одбацио је њихове критике и коментарисао да је сав Disney-јев садржај ''у складу са вредностима нашег бренда''.

Иако је ABC/Disney првенствено телекомуникацијска фирма, она зарађује преко милијарду долара у оглашавању поседујући Walt Disney Company Book Republishing, Hyperion Books и Miramax Books. Она такође поседује шест дневних новина и издаје преко двадесет магазина. Disney Publishing Worldwide, највећи светски издавач дечијих књига и магазина, издаје више од 400 дечијих магазина и сваке године продаје преко 120 милиона дечијих књига. Disney Publishing Worldwide води председник Russell Hampton Junior и потпредседник, Јевреј, Andrew Sugerman.

Disney Publishing Worldwide, највећи светски издавач дечијих књига и магазина. Disney Publishing Worldwide води председник Russell Hampton Junior и потпредседник, Јевреј, Andrew Sugerman.

Disney на интернету покреће Buena Vista Internet Group, ABC Internet Group, ABC.com, ABCNEWS.com, Oscar.com, Mr. Showbiz, Disney Online, Disney’s Daily Blast, Disney.com, Family.com, ESPN Internet Group, ESPN sportzone.com, Soccernet.com, NFL.com, NBA.com, Infoseek (djelomično vlasništvo) и Disney Interactive.

Сва имена и други подаци у овом извештају, осим где је другачије наведено су тачни, и датирају од октобра 2010.

National Vanguard Books, Inc.


Превод: БОРБА14