05. новембар 2012.

РУСКИ МАРШ 2012


У недељу је одржан осми, сада већ традиционални РУСКИ МАРШ, марш свих руских националиста, на коме марширају припадници и симпатизери различитих покрета и организација, свако у својој колони. Имеђу осталих, јуче су Москвом марширали и независни национал-социјалисти, али такође и православна братства, припадници покрета Сопротивление, Русские, РОНС, "Евроазијци" и други. Акције под називом „Руски марш“ одржане су у десетинама градова у Русији. Највећи скуп одржан је у Москви и окупио је близу 25.000 учесника.

На скупу после марша су говорили Дёмушкин Дмитрий - лидер Объединения Русские, Бабурин Сергей - лидер РОС, Тор Владимир - суоснивач НДП, Иван Миронов - заменик РОС, Екишев Юрий - лидер Народного Ополчения, Белов Александр - председник Наблюдательного Совета Объединения Русские, Боровиков Георгий – председник Московской Ассоциации Русские, Барабаш Кирилл, Константинов Илья – отац политичког затвореника Даниилы Константинова, Шалимова Надежда – главни уредник ''Вопросов национализма'', Борис Миронов (РОС), Карабанов Владислав (АРИ, Общее Дело), Налимов Михаил, Отраковский Иван и активиста из блока за здрав начин живота и представник покрета ''Русская пробежка''.

На концерту после марша наступали су: Јулија Андрејева и група „Десант слободе“. Нажалост, нису сви музичари који су желели да учествују могли, првенствено због ограниченог времена који је власт дозволила за скуп.

Ове године објављен је и кратак манифест Руског марша. Шта желе учесници Руског марша? Они желе јединство руског народа и руску националну државу. Желе да се ослободе политички затвореници. Изнад свега Руски марш је јединствена прилика да се осети јединство руских националиста без обзира на уско идеолошко опредељење или религију. Организатори сматрају да је Руски марш и ове године показао то јединство.