01. новембар 2012.

АКЦИЈА ПОВОДОМ ВЕЛИКЕ СТОГОДИШЊИЦЕ

Током претходних дана обележавања века од победничке Кумановске битке, активисти Србске Акције су наставили своју акцију „Пламен гори!“, која је посвећена стогодишњици јуначког ослобођења Старе Србије, Косова и Метохије, као и Србске Маћедоније! Широм Србије лепљени су плакати са поруком и мотивима који опомињу на ослободилачки завет предака, а неколико наших сабораца посетило је спомен-обележје на Зебрњаку.

Наиме, током протеклог викенда, упркос отежавајућим околностима и званичној забрани уласка на територију БЈРМ за многе посетиоце из Србије, група наших сабораца ипак се обрела у Куманову, поклонивши се на Зебрњаку сенима јунака велике Кумановске битке. Јунака, чији дух сведочи о снази националног одушевљења, које попут таласа руши сваку окупаторску брану. Таква сила не представља само симболичну реликвију прошлости, како то наопако представљају издајнички властодржци, који ширењем дефетизма и пацифизма настављају са срборушилачким делом својих претходника.
Насупрот таквом кривотворењу и обманама, свесни смо да ослободилачко одушевљење наших Старих представља светињу која је данашњим, као и будућим генерацијама Србства насушно потребна у борби која је пред нама.

Пламен гори!