08. новембар 2012.

ПРОБЛЕМИ У НАШЕМ ПОКРЕТУ (ВИДЕО)


''Веома често они су дефекни људи, или су једноставно људи који не могу да функционишу успешно у друштву, или су губитници или асоцијални чудаци који траже дружење. Или су бегунци, авантуристи, који не желе заиста да служе нашој ствари, већ траже неку политичку некоректност, неко политичко некоректно задовољење и надају се да им ми можемо пружити то задовољење. А то је задња ствар на свету коју желимо да урадимо. Није само што ови људи имају погрешну мотивацију, него уопштено нам дају мало користи. Они су отров за нас, јер одвлаче од нас људе који нам заиста могу бити корисни, људе који заиста могу и који би служили нашој ствари.'' (ДР. ВИЛИЈАМ ПИРС)

1. Деструктивни чланови

Многи национал-социјалисти и национал-револуционари већ годинама и годинама се сусрећу са проблемом хобизма, и деструктивних људи у нашим покретима. Многе организације и покрети у Србији су дали свој суд о томе кроз разне текстове, памфлете и слично, међутим чини се да се питање таквих људи у нашим покретима још није решило.

Трагајући за одговором зашто се појављују такви људи у покретима и поред свих сазнања о томе какву слику и какве проблеме они могу изазвати, изгледа да једини адекватан одговор лежи управо у томе да они одговарају самим структурама унутар покрета које их чувају као физичку силу, а да притом коче свој интелектуални и политички напредак, и одбијају потенцијалне политичке војнике.

Такви покрети, биће осуђени на пропаст, и никаква физичка сила унутар њих неће их спасити сопствене деструкције и незнања, јер ће њихова морална и интелектуална снага (која иначе представља главну водиљу у покретима и организацијама) бити тотално ослабљена и уништена у таквом окружењу, и њихова будућност стајаће на ивици.

2. Музички хобизам

Музички хобизам у национал социјалистичким покретима широм света данас представља један од главних проблема и представљање наше идеје која је директно повезана са субкултурним појавама које су се највише развиле осамдесетих година двадесетог века. Музика као политички активизам, нажалост, данас се показао као незрели чин, који без обзира да ли заступао директну акцију или не, за потенцијалне зреле политичке војнике неће играти важну улогу. Заступање идеја и покрета који и даље имају музику као један од својих главних техничко-активистичких средстава, неће привући зреле политичке војнике нити их кроз такав систем у својим покретима може квалитетно и изградити. Врло често се музички хобизам повезује оправдано и са првом тачком односно деструктивним члановима покрета.

3. Секташење и мржња

Многи национал-социјалисти и национал-рецолуционари сусретали су се бар једном са овом појавом. Одређени кругови (углавном лидери или покретачки кругови) у нашим организацијама и покретима стварали су кроз љубомору мржњу, а кроз оданост својим покретима једну врсту секташења. Проблем настаје када сами ужи покретачки круг једне организације због страха и несигурности у свој опстанак и наводну оданост својих чланова почиње да пљује и клевеће друге организације и појединце у тим организацијама (где се често и из појединачних сукоба рађају групни). Мржња повлачи за собом мржњу и тако се често стварају сукоби који могу ићи у тешке крајности, где врло често без икаквих доказа и реалних чињеница, оптужују се међусобно националисти за најогавнија дела издаје, кукавичлука и слично. Предмет овог члана односно методе је издаја, јер кроз ту реч манипулишу својим члановима и држе их непрестано у страху и лажној оданости. Ова погана метода нажалост врло често се користи међу завађеним Србима, али она не може угрозити интергритет и деловање озбиљне организације већ само довести у сумњу већ сумњичаве и лаковерне људе склоне манипулацијом од стране других.


Политички некоректан или политички војник?
Хулиган и пивопија или активиста?
Неморални модернизам или српска традиција?