20. новембар 2012.

ШЕТЊА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ОЛУЈЕ - ЗЛОЧИНА КОЈИ ТРАЈЕ


Подржавамо "Шетњу сећања на жртве Олује - злочина који траје", и преносимо позив организатора, студенте Факултета политичких наука и Правног факултета у Београду.

ПОЗИВ СТУДЕНАТА:

Студенти Факултета политичких наука и Правног факултета Универзитета у Београду у среду, 21. новембра, организоваће мирну и достојанствену Шетњу сећања и подршке поводом срамне пресуде хрватским генералима Готовини и Маркачу Међународног кривичног суда за бившу Југославију у Хагу. Шетња ће се завршити молебаном и паљењем свећа испред храма Светога Саве. Студенти Факултета политичких наука кренуће у 13 часова у шетњу ка Храму, а студенти Правног факултета у 13 и 30. Две групе студената у 14 и 30 часова окупиће се око Храма са заједничком паролом „Шетња сећања на жртве Олује – злочина који траје“.

Шетња се организује у знак сећања на пале жртве и пружања подршке прогнанима. Тиме студенти желе да искажу незадовољство пресудом Хашког трибунала хрватским генералима и јавност подсете на све убијене и прогнане чије су ране овом пресудом опет отворене.

Шетња ће бити увод у велики студентски протест против пресуде који ће се организовати у наредних 15 дана.


Пре шетње групе која креће са Правног, на Правном факултету у амфитеатру 5 са почетком у 12 часова одржаће се трибина под називом "Хашка Олуја". Гости трибине ће бити:

проф. др Бранко Ракић
Саво Штрбац- председник “Веритаса”
Горан Петронијевић- адвокат

Након трибине група са Правног факултета кренуће у шетњу ка Храму
.