22. новембар 2012.

WIKIPEDIA = JEWPEDIA

Wikipedia је основана 2001. и убрзо је постала највећа интернет енциклопедија на свету коју могу уређивати сви корисници интернета. Чланке на Википедији пишу регистровани корисници, а било ко их може анонимно изменити. Унаточ тој чињеници, већину тих чланака мењају редовни корисници. Нови корисници су приговарали због тога што је та искључива група, често мењала битне ствари или потпуно уклањала њихове чланке.

Садржај Википедије је страховито порастао током прошлих пет година и данас је она једна од десет најпосећенијих интернет страница на свету захваљујући високо позиционираним резултатима Google претраживања, најпознатијег интернет претраживача. Википедију су критиковали због мањка тачности, као и због вишка пристраности у вези са бројним друштвених питања. Унаточ томе, Википедија је постала један од најцитиранијих извора информација за новинске чланке, извештаје и бројне друге пројекте. Википедију су основали Jimmy Wales, интернет подузетник, и Larry Sanger, студент из Охаја. Јевреј, Jimmy Wales је такође оснивач Bomis-а, интернет претраживача “soft-core” порнографије за мушкарце. Larry Sanger је именован Јеврејом у чланку који је 2006. објавио The Jewish Chronicle, али други извори су то негирали. Sanger је 2002. напустио Википедију.

Јевреј, Jimmy Wales, интернет подузетник, оснивач Википедије, највеће интернет енциклопедије и Bomis-а, интернет претраживача “soft-core” порнографије за мушкарце

Недавно је неколико произраелских група било откривено због својих удружених напора за непрекидним мењањем и уклањањем садржаја са Википедије који није одговарао интересима Јевреја и Израела. Неколико интерних писма ционистичке групе CAMERA (Commitee for Accuracy of Middle East Reporting in America) је изложила пропалестинска интернет страница Electronic Intifada (EI). EI је тужила CAMERA-у због “вођења тајне, дуготрајне кампање да би се увукли у Википедију због измењивања палестинске историје, како би им таква непрерађена пропаганда пролазила као чињеница и тако преузели административну структуру Википедије како би осигурали да те промене остану непримећене и неоспорене”.

Сва имена и други подаци у овом извештају, осим где је другачије наведено су тачни, и датирају од октобра 2010.

National Vanguard Books, Inc.


Превод: БОРБА14