13. децембар 2012.

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - НАЈБРУТАЛНИЈИ И НАЈБЕСРАМНИЈИ ПРЕВАРАНТ У САВРЕМЕНОЈ ИСТОРИЈИ СРБИЈЕ


"Александар Вучић је највећи, најбруталнији и најбесрамнији преварант у савременој историји Србије. Ова књига разоткрива позадину његове патолошке трансформације из великосрпског националисте у евроатлантског фанатика и нуди документоване доказе преваре којом је извршио пуч у Српској радикалној странци, направио политички картел назван Српска напредна странка и нанео огромну штету процесу демократизације српског друштва, а све искључиво зарад остварења личних амбиција." (Предраг ПОПОВИЋ, аутор)


''Доследност је важна људска особина у свакодневном животу, у сваком професионалном ангажману, поготово у политици. Онај ко је у политици доследан, има шанси да успе. Може привући наклоност јавног мњења, може уливати поверење бирачима. Онај ко је недоследан, ко од данас до сутра мења своје политичке ставове, сам себи ускаче у уста, тај у политици нема шта да тражи.'' (ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ)

''Једно је од тих средстава прелажење из једне политичке странке у другу. Жалосно је, да је баш најинтелигентнији ред српских грађана тако превртљив, и да се не стиди давати у новине оне опште познате, одвратне изјаве о разуверењу у једној странци и о новом уверењу у другој странци. Али ''нужда закон мења'', и онда оде ''стид под ноге''. (..) Човек, који изневери једну странку, тешко да ће бити вредан и послушан у другој странци. То су већ доказали неки наши чиновници, који су променили готово све наше странке; па ипак су тако дрски, да се и даље истичу у јавности. У нашем народу сматра се као велик грех, кад неки човек остави своју веру (религију), па пређе у другу веру. А наши образовани људи не осуђују оне, који мењају своју политичку веру. И то је један доказ, да у нас није довољно развијено осећање дужности, које се показује у друштвеном раду.'' (ДР ВОЈИСЛАВ БАКИЋ)