18. јануар 2013.

РАДНИЧКА ОМЛАДИНА: КОСОВО ЈЕ СРБИЈА

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА

ЗА СРПСКО КОСОВО И У 2013. ГОДИНИ

17. фебруара 2013. Радничка омладина у центру Остраве организује демонстрацију подршке Србима који живе на Косову. Дођите да манифестујете своје противљење лицемерног става чешке владе која, уместо да заступа чешке интересе, ради све по команди Вашингтона, Брисела и Тел Авива.


17. фебруара ће се напунити тачно 5 година откако су косовски Албанци једнострано прогласили назависност на Србији. Косово је колевка српског народа, Словени насељавају ову област од шестог века, а управо на територији Косова је почела да се развија српска држава. Косово је било седиште српског патријарха, зато на његовој територији стоје најстарији српски православни манастири. На Косову пољу су Срби водили битку са Турцима (1389.) после које су на много векова постали окупиран народ. Управо за време турске окупације, Косово су почели да насељавају Шиптари који су за разлику од Срба примили ислам. Косовским Србима није пуно помогло ни ослобађање од турског утицаја укратко пред Први светски рат. Шиптарску имиграцију је подржавао у бившој Југославији и комунистички режим који је у српским сељацима видео опасне кулаке и њихову земљу делио међу придошле Шиптаре.

После распада Југославије деведесетих година, никла је шиптарска терористичка организација ОВК која је уз подршку САД спроводила етничко чишћење над неалбанском становништву и нападала полицијске станице. Због шиптарских терориста, у Србију је побегло неколико хиљада избеглица. ОВК није била финансирана само из САД, него и продајом дроге и проституцијом широм Европе. Запад је био принуђен да означи ОВК као терористичку организацију. Српска власт је тако могла да против терориста поведе војну акцију која је прерасла у грађански рат који је САД послужио као повод за „хуманитарно“ бомбардовање Југославије, након чега су се српске снаге повукле са Косова, а ова територија је пала под управу НАТО-а. Под присмотром тзв. КФОР-а, Шиптари су покренули још један круг етничког чишћења против косовских Срба и спалили многе православне храмове. Косовски парламент, у којем седи много бивших припадника ОВК, прогласио је једнострану независност и много представника независног Косова заступа идеју успостављања такозване Велике Албаније, дакле припајање (не само) Косова к Албанији.

Пре пет година, од Србије је била одузета историјски најважнија територија под патронатом туђих сила. Разочарење Срба је још увећало признање независности Косова од стране чешке владе која није извела поуку из сопственог искуства – Минхенског споразума 1938. Иако су нам Срби давали подршку не само у време ове кризе, већ и током окупације 1968. када су спонтано ницале масовне демонстрације, чешка влада се опет показала као поуздани вазал САД и признала независност Косова. Парадоксално је да када независност траже Палестинци у својој сопственој земљи, подршку чешке владе никад не добију. Такве лицемерне одлуке доводе наше представнике у улогу марионета у рукама САД, Европске уније и Израела.


Зато дођите, да са нама испољите своје противљење овој издаји српског народа, манифестујемо своју подршку Србима који живе на Косову и који стално доживљавају терор од стране својих шиптарских комшија. Кажимо заједно да влада није народ. Косово је Србија! Окуп учесника је 17.2.2013 у 16 сати на Масариковом тргу у центру Остраве, одакле ћемо се после неколико говора упутити на кратку шетњу центром града.

РАДНИЧКА ОМЛАДИНА (Dělnická mládež)