04. фебруар 2013.

НАЦИОНАЛ-РЕВОЛУЦИОНАРНИ ЗБОР 2013Време је за нови дух, време је за слогу!

3. фебруар. Дан пред саму годишњицу смрти нашег српског генерала Милана Недића, који је уједно српске родољубе саветовао да ће само истинска слога међу нама бити једини спас за одбрану српства, у Београду, у организацији пројекта БОРБА14, одржана је прва манифестација саборништва српских националсоцијалиста и поборника трећег пута под именом "Национал-револуционарни збор 2013". Поред присталица нашег пројекта из Београда и Брчког, у прилично добром саставу и броју, учешће на самом збору су узели и припадници СРБСКЕ АКЦИЈЕ из Београда, Новог Сада и Сремске Митровице, припадници Србског националног одмбрамбеног покрета (СНОП) из Добоја, уредништво национал-социјалистичког блога Србски поредак (уједно и уредништво магазина ''Обнова''), дугогодишња национал-социјалистичка активисткиња и новинарка из српске Црне Горе, као и други независни национал-револуционари.


 Позивница која је дељена учесницима скупа 

"Национал-револуционарни збор" је манифестација подстакнута од нашег пројекта са циљем здруживања српских националсоцијалиста, поборника трећег пута као и свих расних национал-револуционара из свих српских земаља и покрета у којима делују. У време када наш народ непрестано бива на мети удара ционистичке диктатуре и њихових запослених демократско-капиталистичких пијуна, у време када не јењавају напади на Србе на Косову и Метохији, када аутономашко-сепаратистичке банде уводе терор у српској Војводини, и када се наш народ налази на ивици економске, социјалне и духовне егзистенције, искрени национал-револуционари прихватили су се посла, који је годинама био само мртво слово на папиру међу нашим редовима. Некада утопијска, и скоро недостижна идеја здруживања национал-револуционара у миру и слози под барјаком за српство и Србију без обзира којој организацији и покрету припадали, угледала је светлост дана, и захватила крупне кораке започете национал-револуционарним збором.

"Национал-револуционарни збор" је манифестација подстакнута од нашег пројекта са циљем здруживања српских националсоцијалиста, поборника трећег пута као и свих расних национал-револуционара из свих српских земаља и покрета у којима делују.

Још у преподневним часовима пристизали су активисти из Републике Српске, Црне Горе, као и Новог Сада, Сремске Митровице и Београда, са једним циљем и једном кованицом, СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ! У послеподневним часовима, у просторијама које су биле предвиђене за скуп, окупило се близу 40 национал-револуционара. После кратког увода који је изнео један од активиста нашег пројекта, реч је потом припала старијем саборцу из покрета Србска акција, који је говорио о национал-револуционарном покрету у српској Босни, и неопходности таквог отпора данас, а који је уједно и био национално-социјални отпор српског народа и српских револуционара тадашњем окупатору, Аустроугарској. Присутни су били одушевљени идеолошком поткованошћу и мисли српске национално-социјалистичке идеје које нам је саборац представио у новом руху и на српски начин. Други саборац такође из Србске акције говорио је о синтези српске нације и православља, о та два дела који представљају нераскидив органски спој пута српског национал-револуционара, где су сви присутни пажљиво упијали изванредан говор дугогодишњег активисте. Након одличног говора другог саборца, на ред је дошао представник уредништва национал-социјалистичког блога СРБСКИ ПОРЕДАК и свима доброг познатог магазина ''ОБНОВА''. Уредник Србског поретка и дугогодишњи национал-социјалистички активиста, у национал-социјалистичком духу, на почетку, посветио је своје излагање похвалом здруживања и слоге међу српским националсоцијалистима, као и похвалом оних који због ових или оних разлога нису присуствовали збору, а који су дуги низ година радили за нашу ствар (похвале су такође добили и активисти Борбе 18, посебно из Републике Српске, а од нашег пројекта и администрација Форума српских патриота). У другом делу свог излагања, представник Србског поретка, упознао је све оне који нису били упознати са радом Србског поретка и магазина ''Обнова''. У трећем делу, националсоцијалисти су у више наврата постављали питања овом говорнику, и причало се доста о споју расног национализма и православља, зрелом путу којим данас иде националсоцијализам у Србији и неким плановима за будућност. Након саборца из Србског поретка, реч је поново наставила изванредна организација Србска акција. Наиме, саборац из Србске акције, четврти по реду говорник, износио је свеже информације и стање на српском Косову и Метохији, где иначе због природе посла којим се бави, борави често у српским енклавама и нашим манастирима. Овај саборац, има дугогодишње искуство при раду у давању хуманитарне помоћи угроженом српском народу, те се кроз његов говор причало и о неопходности хуманитарних акција којима сви национал-револуционари треба да учествују и као појединци и на нивоу организација у којима делују. Након говора старешинства Србске акције, уследила је кратка пауза, коју су сви окупљени искористили да се међусобно боље упознају, размене мишљења, идеје и информације.


Први број нашег званичног идеолошког часописа "НАША БОРБА". У првом броју, на све укупно четрдесет страница, садржани су разноврсни идеолошки, културолошки и активистички текстови.

Паузу смо искористили за дистрибуцију првог броја часописа нашег пројекта - НАША БОРБА, који је на наше одушевљење био распродат у одличном броју. Такође, уз часопис се делио пропагандни материјал нашег пројекта, Србске акције, као и покрета СНОП. Претпоследњи говор припао је дугогодишњој национал-социјалистичкој активисткињи из српске Црне Горе, где је кроз свој лични пример навела разлоге због којих је одувек била наклоњена идеји национал-социјализма, и због којих је и поред свих режимских напада на њу у Црној Гори, остала верна нашој борби и идеји. Сам крај њеног говора пропраћен је бурним аплаузом, док је самом скупу дата доследна и значајна симболика која се огледа у неопходности женске борбе за нашу ствар. Њен говор је поред информисања српских национал-социјалиста о стању у Црној Гори, био и увод у нову епоху национално-револуционарног деловања активиста из Црне Горе. Након међусобне полемике која се водила између говорника и присутних активиста на скупу, извештај из братске нам Републике Српске, и представљање ситуације тамо изнео је представник покрета СНОП. Такође, пар речи и савета рекли су и представници и поборници родоверног националсоцијализма, а они су позивали на слогу међу национал-револуционарима и напоменама о штетности и беспотрености било каквих даљих подела међу искреним националсоцијалистима.


Српска браћа, сабрана на једном месту, са једним заједничким циљем, а снага српског национал-револуционарног покрета, иако можда не бројем превелика, осетила се и у пуном свом обиму на нашем збору.

Само дан после спектакуларног марша Златне зоре у Грчкој, и најављених маршева и манифестација широм Европе који ће се одржати под барјацима слоге и јединства национал-револуционара, било је заиста феноменално гледати и српску браћу сабрану на једном месту, са једним заједничким циљем, а снага српског национал-револуционарног покрета, иако можда не бројем превелика, осетила се и у пуном свом обиму на нашем збору. Нажалост, нису потпуно сви националсоцијалисти и национал-револуционари учествовали у овом догађају, што због самог капацитета простора, па самим тим и броја званица, што због личне спречености да се појаве тог дана. Такође, велика је штета што неки нису кроз све ове године и дане, ни показали искрену заинтересованост за слогу, али нас са друге стране радује све већи број присталица оних који за то јесу, те се из године у годину, можемо надати све већем, сложнијем, масовнијем и зрелијем српском национал-револуционарном покрету, као што га можемо видети и на целокупном европском фронту.


На самом крају, збор су затворили представници пројекта БОРБА14, са поруком јединства, подстицаја на слогу и мир међу братијом зарад вишег циљег и општег добра. До следећег виђења, до коначне победе - СРБИН ЗА СРБИНА!