18. фебруар 2013.

ПРОТЕСТ У ВАРШАВИ ПРОТИВ ЈЕДНОСТРАНО ПРОГЛАШЕНЕ НЕЗАВИСНОСТИУ Варшави је одржан скуп против једнострано проглашене независности. Са заставама Србије и Пољске у рукама и пригодним транспарентима центром Варшаве је прошло око хиљаду Пољака, протестујући због независности Косова и у знак подршке Србима на Косову. Демонстранти су марширали централним улицама, и у маршу су учествовали Аутономни националисти, Пољаци за српско Косово, патриотско удружење Урсинов (Ursynów), те активисти Пољског националног препорода (Narodowego Odrodzenia Polski). Као званични гости из Србије, и самим тим као представници српског народа, маршу су присуствовали активисти Србске акције. У марш су се традиционално укључили и навијачи престоничких фудбалских клубова, на челу са навијачима Легије Варшава.
Носећи транспаренте подршке Србима на Косову и против независности, коју је пољска влада признала убрзо по једностраном проглашењу, демонстранти су скандирали "Србија - Варшава - заједничка ствар".

Организатори протеста у Прагу су нагласили и да желе да живе у свету у којем се међународни споразуми поштују.

"За нас, Косово је било, јесте и увек ће бити српско. Чак и велике силе су дужне да се придржавају међународног права", закључују организатори протеста у Прагу.

Медијски спонзори овог марша су Autonom.pl, Nacjonalista.pl, Blogmedia24.pl, e-zine Droga Legionisty, Narodowcy.net, Fuckpc.com, Phalanx.pl oraz facebook’owy projekt Warszawscy Patrioci.