12. фебруар 2013.

СРБСКА АКЦИЈА У ПОСЕТИ ГРЧКИМ ДРУГОВИМА

Сарадња европских националиста један је од предуслова ослобођења нашег континента од ционистичко-атлантистичке окупације. Србска Акција стога велики значај придаје јачању веза са сродним националистичким покретима, првенствено из православних и словенских земаља. Управо са тим циљем, активисти нашег Покрета недавно су били гости грчких национал-револуционара и учесници „Имиа“ марша.

„Имиа“ марш је меморијални скуп, који се од 1997. сваке године одржава у Атини. Посвећен је успомени на тројицу грчких војника који су 1996. године страдали на маленом острву Имиа, недалеко од малоазијске обале, када је њихов хеликоптер оборен од стране Турака. Овај марш традиционално организује покрет Златна зора, који је на прошлогодишњим парламентарним изборима у Грчкој освојио 21 посланичко место и отада задобија све већу подршку грчког народа.

Овогодишња „Имиа“ била је најмасовнија до сада. Учествовало је између 25 и 50 хиљада људи. Током марша скандирало се против Европске уније, Турске и илегалне имиграције, а певало Грчкој, Србији и Православљу. Наши активисти били су искрено погођени стањем у коме се налази Атина и уопште грчко друштво. Читаве квартове грчке престонице окупирали су и упропастили имигранти из Африке и Азије, са којима се активно солидаришу банде анархиста. Криминал и наркоманија су у сталном порасту, и то у многоме захваљујући Шиптарима који контролишу криминално подземље Атине и читаве Грчке. Банке су грчки народ бациле у дужничко ропство, док је незапосленост све већа. Општи је утисак да је Грчка све ближа националној револуцији, коју ће – у то смо чврсто уверени – предводити Златна зора.

На крају њихове посете Грчкој, наше саборце је примио Илијас Панагијотарос, један од водећих чланова Златне зоре и посланик у грчком парламенту. У разговору који се тицао тренутне ситуације у србским земљама и односа наша два братска народа, господин Панагијотарос се захвалио србским родољубима на њиховој подршци грчком народу и Златној зори.

Србска Акција ће наставити да јача своје везе са покретом Златна зора, чији су припадници своју братску љубав и прврженост србском народу показали још почетком деведесетих година прошлог века, борећи се као добровољци у саставу Војске Републике Србске. Захваљујемо се и грчким навијачима-националистима, који су нашим саборцима пружили срдачно гостопримство.