20. април 2013.

РОЂЕНДАН ВОЂЕ РАЈХА - Станислав Краков

Станислав Краков
Данас прославља свој педесет четврти рођендан Вођа Великог Немачког Рајха Адолф Хитлер. У великим и судбоносним данима које проживљава данас Европа, а са њом и цео свет, дан двадесетог априла добија изванредан значај. То није само дан рођења једног шефа државе, то је датум рођења једног новог света. Овим је даном обележен почетак једног новог великог поглавља светске историје. Јер Вођа Немачког Рајха је један од оних великих духова, који се тек једном у столећима јављају, а који сами стварају историју.

Прво над судбином Немачке, потом Европе, а сада већ над садашњицом и будућношћу света уздигла се доминирајућа личност Адолфа Хитлера.

Као скоро ослепели рањеник на заподном фронту у прошлом рату, он је у најпресуднијим часовима за даљу судбину Немачке, јасно гледао пут којим мора поћи његов народ ради свога уједињења, свога уздизања и заузимања оног положаја у свету који му по његовим високим културним и радним способностима припада.

Када се из хаоса, који је после првог светског рата настао у Немачкој, уздигао да поведе свој народ кроз борбу ка новој величини, Адолф Хитлер је већ тада поставио себи извршење и другог већег и пресуднијег задатка: да преокрене ток историје и да искује нову судбину Европе, као водећег континента у свету.

У унутрашњој борби против демократске обамрлости и марксистичког прождирања националних снага и националног духа, Адолф Хитлер је открио и праве непријатеље, не само Немачке већ и Европе.

Од првог дана ступања у борбу, он је објавио међународном јеврејству рат до истребљења. Самим тим ушао је у борбу на живот и смрт са два крила јеврејства: са источњачким бољшевизмом и западњачком плутократијом.

Стварање нове историје захтевало је уништење оба ова вида кроз која је међународно јеврејство лагало, али сигурно поробљавало Европу, а са њом и цео свет.

На своме садашњем путу кроз Немачку сретали смо на сваком кораку младе људе у сурим немачким униформама, који су на рукаву носили ознаку и име своје земље: видели смо Шпанце, Французе, Холанђане и Белгијанце, Норвежане и Данце. То је била европска омладина која је осетила величину борбе Адолфа Хитлера, борбе која излази далеко изван оквира Великог Немачког Рајха и која носи у себи ширину целог европског континента. Није број легионара одлучујући у том гигантском светском судару, јер ту борбу носи свом снагом немачка војска и немачки народ, већ је ту од значаја дух заједничке сарадње који је те младе европске борце окупио на поклеч Адолфа Хитлера. Јер као што увек бива једном у по неколико векова, визија једне џиновске фигуре која се уздиже снагом свога духа и своје одлучности изнад свих граница и изнад свих предрасуда окупља око себе све оне који, не носећи оптерећење прошлости, корачају смело да стварају нови живот.

Али нарочито треба проћи кроз Немачку па разумети шта Адолф Хитлер значи за немачки народ. Сто милиона људи има само једну вољу: вољу свога Фирера. Сто милиона људи иде само једним путем: оним којим их је Адолф Хитлер повео. Хитлерова омладина у екипама за борбу против пожара и за спасавање у градовима нападнутим из ваздуха, жене у фабрикама или на пољским добрима, борци на фронту битке или непојмљивог рада, сви они су испуњени оном одлучношћу којом је Адолф Хитлер прожмао читаво германство до сржи.
Отелотворавајући у себи сву величину и снагу свога народа, оличавајући дух новог тока светске историје коју он сам ствара, Адолф Хитлер је већ данас, пре коначног завршетка своје борбе, ступио у први ред бесмртника свих векова.

СТАНИСЛАВ КРАКОВ

''Ново време'', април 1943.