27. април 2013.

У ЗВОРНИКУ ОСВАНУЛЕ ЧИТУЉЕ “ПРЕМИНУЛОГ УСТАВА СРБИЈЕ”


ЗВОРНИК – На више локација у Зворнику јутрос су окачене необичне читуље. На читуљама је фотографија Устава Републике Србије са текстом у коме се “са дубоким болом, и тугом, обавјештава народ Србије, политичке странке и Срби у дијаспори да је дана 22. априла 2013. године, након краће болести, у згради Владе у Београду трагично преминуо устав Републике Србије, 2006-2013”.

У наставку ове необичне читуље, позива се родољубиви народ Србије, СПЦ, политичке партије, патриотски блокови и студенти, да покушају да изврше реанимацију недавно преминулог.


Сахрани устава у Скупштини ће присуствовати и и одржати пригодан говор : Господин „Није устав свето писмо“, Господин „Нисмо могли мање–више“ и Господин „Неће бити задовољних“. У потпису ове “читуље” је написамо: Искрено ожалошћени народ Србије.


Грађани Зворника, који су уз различите коментаре пропратили појаву ових необичних смртовница, доводе их у везу са усвајањем Народне скупштине Извјештаја Владе Србије о преговорима у Бриселу између Београда и Приштине, у који је укључен и споразум који је парафиран 19. априла, а који поједини грађани Србије доживљавају као издају и признање самосталности Косова.