09. јун 2013.

СУСРЕТ РУМУНСКИХ И НЕМАЧКИХ НАЦИОНАЛИСТА


Крајем прошле седмице, темишварско језгро Нове Деснице (Noua Dreapta) је посетила група младих немачких националиста из Аустрије, који су активно укључени у „Слободно саборништво” (Freie Kameradenschaften) - организован систем покренут у Немачкој, који чини мрежа независних и милитантних језгара који се састоје од малобројнијих група.

Једна од тема о којој се дискутовало током виђења јесте била јачање међусобне сарадње. Окупљање се завршило у опуштеној и братској атмосфери.


Националисти у Банату су у контакту са својим саборцима из Аустрије већ 11 година, као и са члановима „Bunderfreierjugend” или члановима аутономних организација, међу којима је било неколико посета током претходних година. Ове посете су завршаване у истинском пријатељском духу.


Темишварска „Нова десница” има везе са неколико сличних организација или партија, истичући да је „дијалог и сарадња између европских националиста, у овим времена политичке диктатуре, примарни услов за биолошки, културни и опстанак идентитета старих народа овог континента.”Подсећамо Вас, да је током ове године, „Нова Десница” имала част да угости делегацију „Србске Акције”, која је подржала марш против ММФ владе и против колонијализма великих интернационалних финансијера. Слично томе, представници „Нове Деснице” из Темишвара, су се у Солуну састали са младим лидером „Златне Зоре” из тог града, и успоставили су директну сарадњу између два језгра. У истом духу, делегација из Баната је присуствовала у фебруару ове године на националистичком маршу, на једном од највећих догађаја те врсте у Европи, поводом комеморације због убијања неколико грчких генерала од стране турске војске 1996. године.

Више о овом сусрету можете погледати ОВДЕ.