26. јун 2013.

МЛАДОСТ ЖЕЉНА РЕДА, РАДА!

Ми, српска омладина, се овим путем обраћамо српској нацији са више него једноставним речима: Хоћемо послове, хоћемо ред и рад! Као лојални грађани наше отаџбине, свесни смо да ми као нова и млада генерација морамо бити покретачка снага наше Србије. Највише од свега презиремо нерад, лењост, апатију и очајање у истом. Срце нам се пуни тугом док гледамо хиљаде наших вршњака који нису нити вољни нити кадри да учине нешто вредно са својим животом. Подједнако нас боли када видимо и безбројне молебане српске омладине страним послодавцима, да их приме по сваку цену, јер у Србији не виде ни најмањи трачак своје будућности. Такве прилике у нашој отаџбини јесу само последица лоше политике, послушне и евроунијатофилске, са само једним циљем - уништење и пропаст здравих заједница.

По свим приликама, омладина која се школује у Србији и нема превише избора. У 21.веку туђин газдује и у нашој земљи, тако и ван ње. Наши радници су батерије огромног туђег система и раде за туђег газду. Обично су у питању професије које нису потребне или једноставно не користе нашој земљи, што је и логично, јер је Србија одавно престала да производи и ствара нешто вредно.

Знамо да је економија уништена, да су фабрике распродате или закључане, да су бирои препуни, а нажалост и редови у страним амбасадама, а у тим редовима стоје млади Срби и Српкиње. Не желимо да дође било ко уместо нас дође и среди постојећи неред. Ми желимо послове, желимо да узмемо ствар у своје руке, и да будемо господари своје судбине. Хоћемо да у Србији владају РАД и РЕД, јер човек не сме да се стиди поштеног рада било које врсте.

У име Борбе 14, и свих искрених родољуба и радника који сваког дана доприносе својој породици и отаџбини, трудом и борбом за хлеб насушни, јасно и гласно захтевамо: Хоћемо послове, хоћемо рад и ред!