08. јул 2013.

У ДЕМОНСТРАЦИЈАМА ПРОТИВ ЦИГАНСКОГ ТЕРОРА УХАПШЕНО 100 ЧЕШКИХ ПАТРИОТА


У сукобу са полицијом ухапшено је 100 чешких националиста који су протестовали због циганског напада на један чешки млади брачни пар, као и на једног шеснаестогодишњег дечака.

Нападнути шеснаестогодишњи дечак

„У болници у Ческим Будејовицама лекари су збринули осморо људи, шест чешких, национално свесних патриота, као и двојицу полицајаца. Једна особа је због потреса мозга морала да остане у болници”, казала је Ивана Керлесова, портпарол болнице у том граду на југу Чешке.

Ово је већ други протест чешких патриота против циганског терора, који траје већ дуже време. У центру Ческих Будејовица окупило се у суботу предвече око 400 људи а локалним националистима дошли су у помоћ на демонстрације и активисти разних патриотских покрета из других крајева Чешке, ове нама братске земље. Чешки националисти су за време трајања протеста узвикивали „Чешка Чесима”, захтевајући тако своју земљу за себе, и поставање чешких интереса на прво место.


Полиција је затворила пролаз ка ромској четврти, те на тај начин стала у заштиту учесталих циганских напада, те није ни чудо што је дошло до физичког окршаја између чешких националиста и слуга ционистичког режима.