10. октобар 2013.

ТУГА У БИЈЕЉИНИ: ДЈЕЧАК (8) ХРАНИ И БРИНЕ О БОЛЕСНОМ ОЦУ, А МАЈКА ГА НАПУСТИЛА! (ВИДЕО)

БИЈЕЉИНА – “Отишла је када сам спавао”, овако о мајци која га је напустила, са очима пуним суза, прича осмогодишњи Гојко Ђурић.

Отишла је прије четири године. Од тада, о њој ништа не знају. О томе, колико недостаје његовом тек започетом дјетињству, осмогодишњи Гојко не говори.

Али, тај кристални одсјај туге из искреног срца дјечијег све говори.

Он не зна како је то кад те након школе на трпези сачека топла супа, и још топлији и дражи загрљај мајчин. Од њеног одласка, Гојко живи сам са оцем Петром у селу Љељенча код Бијељине.

Трошна сеоска кућа, без воде и купатила, сав је иметак који њих двојица имају. Но, много веће богатство за њих је то што имају један другог.

Умјесто за лоптом, након школе, Гојко прво похрли да обави кућне послове, јер је отац Петар на болесничкој постељи. Прошле године док је надничио у шуми, дрво му је сломило ногу, и од тада је везан за кревет.
Стожер дома је његов син Гојко.

И све до прошле године успијевлии су некако састављати крај с крајем. Петар је на надници зарадјивао за основне животне потребе. Али , као да није било довољно муке у њиховим животима.

Због повреде, више од годину дана Петар носи фиксатор на нози. Оно што га брине јесу прогнозе љекара које не обећавају. Уз то, чека га операција у Београду која кошта 2 000 евра. А, неизвјесно је да ли ће се кући вратити са обје ноге.

Тешко је и повјеровати да је један самохрани отац малољетног дјетета, незапослен демобилисани борац, да нема помоћи од друштва коме је толико дао.

Гојкова је највећа брига, да ли ће се отац вратити кући. Да ли ће доживјети да оздрави, да стане на своје ноге. А, осим оца, он никога више и нема.

Погледајте потресну причу и помозите Петру и Гојку Ђурићу да преброде тешке тренутке.

Петар Ђурић, телефон:  387 66 – 839 – 682, Љељенча код Бијељине

-Жиро рачун за уплате у Босни и Херцеговини:

BOBAR BANKA 5650020002662614

-Жиро рачун за уплате из иностранства:

BIC:BATOBA22, BOBAR BANKA ad.

BENEFICIARY-IBAN: BA395652050000035122

NAME: PETAR (GOJKO) DJURIC

STREET: LJELJENCA

CITY: BIJELJINA, REPUBLIKA SRPSKA