26. мај 2014.

СРБИН ЗА СРБИНА!

Сведоци  смо поплава које су ових дана захватиле и опустошиле наш народ са обе стране реке Дрине.  У акцију прикупљања помоћи  укључиле су се многобројне националне и хуманитарне организације, разна студентска и спортска удружења, спортисти, певачи, привредници и дијаспора. Иако смо као појединци учествовали у свим облицима помоћи нашем народу, свој удео смо дали и као БОРБА14. У време највећих поплава и најтежих момената, наши активисти су били на терену у Републици Српској, Шапцу, Обреновцу и у Београду.  У току ове недеље смо прикупили конкретну помоћ угроженима и евакуисанима, и то у виду: хране за бебе, конзервиране хране, дечије козметике, млека у праху и пакета воде.

Ако је ишта  добро  у свему томе, то је слога међу  српским народом. Овај народ је по ко зна који пут показао да садржи најхрабрије синове. У мору ових поплава, испливали су милиони дискретних хероја.  И ко је на крају одбранио Србију и Републику Српску? Народ - радници и студенти, они који живе на минималцу, који плаћају огромне школарине, а којима држава није у стању да обезбеди услове за нормалан живот и рад. Запамти то Србијо!

И док су једни ризиковали своје животе, други су гледали да искористе новонасталу ситуацију. Тако, нису изостали они којима је профит био првенствена намера, поскупљења, лажна представљања и пљачке. Ову прву категорију ''људи'' добро запамтите, јер ако им држава неће ништа, бар ви имајте на уму код кога ћете куповати.

Захваљујемо се свима који су на било који начин помогли, који ову ситуацију нису искористили да би порадили на властитој (личној) промоцији и популарности, а нарочито спасиоцима који су дошли их других држава, међу којима предњаче спасиоци из Русије и Белорусије (држава којој је Србија увела санцкије). Овом приликом, због преданог и константног рада, и пре свега добре организације желели бисмо да похвалимо рад свих хуманитарних организација, међу којима се посебно истиче организација Срби за Србе.

Апелујемо на све групације и појединце који планирају да уруче извесну количину помоћи,, се претходно распитају шта је најпотребније, ради што исправније и равномерније расподеле помоћи угроженима.

Србија Србима – Србин за Србина!