01. јул 2014.

ВИДОВДАН НА КОСМЕТУ


И ове године, на најсветији српски празник, многи националисти, родољуби, као и људи добре воље су се окупили на Косову и Метохији. Овог пута је и неколико активиста нашег национал-социјалистичког пројекта посетило српске светиње на Космету и спомен-здање на Газиместану. Уз нешто слабији одзив но прошле године, Срби су се сабрали и тог дана били јединствени у обележавању годишњице Косовског боја, у коме је српска војска зауставила многоструко јачу турску инвазију, стојећи храбро на бранику одбране Србије и Европе.

Косовски јунаци су нам јасно оставили завет који свако од нас мора да испуњава савесно, јер од тада бојеви и даље непрестано трају. Битке за нашу душу, за нашу крв и тло су свакодневне, а борба за њих мора бити једини предуслов и сврха наших живота.

Кроз дугу и бурну историју, овај датум је још много пута утицао и мењао курс наше народне судбине. Ове године се навршава тачно 100 година, од херојског чина младог српског револуционара Гаврила Принципа. Његово дело и дан данас по његовим речима: “осветљава његовим људима пут ка слободи”.

Као и до сада, на литургији у Грачаници и парастосу на Газиместану, пристутно је било тако ретко јединство у Срба. Позитивна атмосфера, братска слога и само једна идеја у главама – КОСОВО И МЕТОХИЈА, ЗАУВЕК СРБИЈА!

Србија Србима, живела победа!