24. фебруар 2016.

ПОГУБНОСТ АЛКОХОЛА


ПОГУБНОСТ АЛКОХОЛА 

Шта се дешава са вашим телом када уносите алкохол?

МОЗАК

Када алкохол доспе у крв, крвна зрнца се слепљују, у крви се образују тромби, који смртоносно зачепљују капиларе, капилари бубре и пуцају. При употреби 100г вотке, заувек и бесповратно су уништене на десетине хиљада можданих ћелија. То проузрокује главобољу следећег дана.

СРЦЕ

Када алкохол заједно са крвљу доспе у срце, он уништава ћелије у вашем срчаном мишићу. Појављују се мале пукотине, и зид губи еластичност. Зид ради у границама својих могућности и сузбија истискивање крви. Срце се прекрива масним ткивом, и што више човек пије, ткиво је све веће. У артеријама и капиларима се образују тромби, који спречавају приступ кисеоника и хранљивих материја срчаном мишићу. Срчано ткиво умире, и то се зове - инфаркт!

ЈЕТРА

Већа доза алкохола делује разарајуће на ћелије јетре која прима први удар. Ћелије умиру, и мењају их масно и чворновато ткиво. Започиње стеатоза (масна јетра), после ње иде цироза, а за њом је рак.

КРВ

Под дејством алкохола крвна зрнца се брзо слепљују, образују се слепљене ћелије, које се брзо разносе по целом организму, запушују се капилари. Организам дехидрира, а продукти се распадају и безусловно трују човеков организам. Ово подвргава тело добровољној деградацији и брзом старењу.

Брини о себи!

БОРБА 14