08. новембар 2016.

КАИ МУРОС – ГОВОР У МОСКВИ


БОРБА 14 Вам са поносом представља говор са „тајног састанка“ у Москви, „најопаснијег човека“ Европе, пан-европског националисту из Финске, мислиоца, интелектуалца, који се усуђује да мисли изван „политички коректне“ кутије.

Он каже да ће Европа преживети ово мрачно доба у коме се тренутно налази и из њега изаћи још јача. За тренутак смо помислили да је нада изгубљена, али жеља Европљана да преживе је снажнија од свега.

Разбијмо илузије! Разбијмо лажи! То ће нам дати снагу да се суочимо са суровом реалношћу живота, вољу да преживимо и снагу да победимо!

Европа Европљанима, свим средствима! Каи Мурос!
  
„Тамни облаци су се надвили над Европом. Европљани су издани од стране своје елите. Величина овакве завере је јединствена у људској историји. Наша владајућа елита је испала корумпирани слуга глобалног капитализма. Ови паразити су украли од Европљана њихову егзистенцију, њихову земљу, њихову будућност и њихово самопоштовање. Ове проститутке корпоративног света су изложиле Европу бескрајном дивљању бруталних просијака из Азије и Афирке, и забранили Европљанима да се од њих бране. Постали смо немоћни. Изгубили смо контролу над нашим животима; негира нам се наше место у свету, духовно опадамо.


Оно што је некада било наше нам је одузето и дато похлепним странцима. Оно што сматрамо светим је исмејнао и упрљано од стране арогантних уљеза. Оно што нам је некада било познато, сада је претворено у нешто страно, чудно и претеће.

Деценијама Европљани су учени да мрзе и презиру сами себе. Нове генерације Европљана су убедили да верују да ће свет бити боље место без њих, без белог човека. Европљане константно подсећају да само кроз самоуништење могу да плате за грехе њихове цивилизације. Смрт Европе и белог човека је вест која се слави у свету, наш нестанак - знак напретка, распад традиционалне Европе - пут напред, предаторска инвазија против Европе само најновији тренд, а аутошовинизам знак интелектуалног размишљања. Позвани смо да славимо физичко, интелектуално, културно, и духовно урушавање наше цивилизације. Мозгови су нам већ испрани да верујемо да је колапс неизбежан, да је природни закон да изумремо, и да ће варварске хорде на нашим вратима победити. Под маском либерализма, хуманизма и демократије, Европљане су убедили да изврше етничко самоубиство – бела раса, раса која је постигла и преживела толико, је преварена да поздравим своју пропасти и да предузме активне мере како би постала странац на сопственом тлу. Сведоци смо најгеноцидније и најокрутније завере у историји - завере да се европски народи и бела раса избришу са лица Земље, прво дегенеришући их, а затим кроз менталну и физичку дегенерацију, паралисати их да се опиру, затрују своје биолошко порекло, одакле су сва велика дела из прошлости некада расла – некада поносне расе ратника, креатора и истраживача.


Али, како се наша ситуација буде погоршавала, горка реалност живота ће натерати Европљане да отворе очи. Несумњиво, медији ће покушати да поричу истину до самог краја, академска елита ће наставити да шири лажи, као што је одувек чинила. Али када додирнемо дно и суочимо се са пропашћу, истина ће изаћи на светлост дана.


Медији ће приповедати левичарство, либерализам, феминизам, љубав и мир, разум и толеранцију, али како наш бес и очај буду расли, стари инстинкти ће почети опет да раде. На крају крајева, ми смо биолошки бића, имамо вољу за преживљавањем, потребу да заштититмо своје потомство, и нагон да бранимо свој животни простор. Ове инстикте не могу избрисати из нашег генетског састава. Можете ићи против природе до одређене црте, али када ту црту пређете, природа узвраћа ударац.

Ово је борба између стерилних теорија и примитивне снаге у нама, између утопијских политичко коректних митова и наше атавистичке страсти, и на крају, живот ће превладати теорије и апстракције.

Рат за ослобођење Европе значи да ће будућност глобалне политике бити диктирана нашим биолошким потребама и нагонима. Колективни звер Европљана ће преузети и заменити мекани, љубазан, либералан и цивилизован суперего. Јасно је да када звер преузиме ствар, толеранција и пацифизам се склањају у страну.

Европска револуција ће бити револуција подсвести. Савремени свет се претворио у смртоносну замку за нас, и у жељи за слободом, окренеућемо се тамној страни наше личности у потрази за снагом. Многи од вас ће питати: „Да није прекасно? Можда ће странци бити прејаки када се Европљани коначно пробуде. Како ћемо их победити ако смо мањина?“ Победићемо уљезе јер је наша одлучност јача. Ми бранимо своју земљу, и на њој наши корени сежу много дубље. Победићемо јер је наша егзистенција у питању. Наша стратешка предност у овој борби је то да немамо где да одемо. Када схватимо да смо сатерани у ћошак као пацови, извршићемо жесток контранапад.


Рат за ослобођење Европе биће врхунац наше историје. Због овог рата, све што нам се десило до сада има смисла. Овај рат је логичан закључак наше прошлости, и директна последица онога што нам је учињено. Овај рат је и почетак наше будућности – нешто што ћемо створити заједно, као једна моћна, европска раса. Када завршимо обрачун са нашим непријатељима не постоје границе онога што можемо постићи и колико далеко можемо отићи. На крају, морамо признати да нам је ова криза преко потребна. Ова криза ће извући оно најбоље у нама – очврснуће нас, учиниће нас јачим и мудријим. Без ове кризе, не би било јединства међу Европљанима, само осећај блиске смрти ће ујединити Европљане, само ће опасност освестити Европљане да схвте да су они браћа, и само горећа мржња ка заједничком непријатељу ће помоћи Европљанима да избришу све националне баријере које деле и слабе нашу, белу расу.

Рат за ослобођење Европе ће нас коначно ујединити. Морало је да буде овако. Економија, технологија, и неки вештачки политички идеали никада нису били довољни да створе Европу нација. Либерална фантазија је била осуђена на пропаст од самог почетка. Уместо тога, потребан нам је овај интензиван притисак споља, потребна нам је ова борба над животом и смрћу, потребна нам је експлозија осећања: страх, мржња, бес, љубав, оданост, храброст. Крв је уједињена са крвљу, и ми ћемо бити сведоци рађања Европе нација.


Ова заједничка борба, сузе губитка и сузе радоснице, успомене оних који се враћају кући са бојишта и сећање на оне који су погинули у борби, ће створити митове који ће Европљане повезати заједно до краја времена. Овај рат ће избрисати нашу проблематичну прошлост и даће нам будућност. Нама је овај рат неопходан. Потребан нам је само још тај један рат. Рат свих ратова, један величанствен, славан, племенит, узбудљив. Васкрсење Европе захтева највећи рат који је ова планета икада видела.

Упркос свему, још увек постоје страствена срца, мудри умови и јаке руке, који ће изнети терет борбе. Европа није мртва, тачније, далеко је од тога. Одлучност Европљана да преживе ће расти како постане очигледно шта их чека уколико се не буду борили и предали.

С друге стране, наши непријатељи, више чак и не сакривају да планирају тотално уништењењ Европе и беле расе. Наша издајничка елита је уверена да смо изгубили вољу за преживљавањем, да смо се предали и да само чекамо завршни ударац.

Наши непријатељи и дефетисти у нашем народу мисле да је ово крај, да не може више ништа да се уради... Али страховито греше, ово је тренутак када све тек почиње.


Они који су планирали да нас униште, почеће да паниче када схвате да се ситуација преокреће, када жртве овог гнусног злочина, почну да узвраћају ударце. Наша снага, наше тајно оружје, наша стратешка предност у овој борби је наша бескромромисна љубав према Европи. 

Левичари постоје у чудној и болесној симбиози са системом. Њихова главна функција је да одраде прљави посао система. Да тероришу, заплаше обичне људе и тиме их учине покорним. Ови аутошовинисти из свег гласа подржавају мултикултурализам, масовне миграције и наше етничко самоубиство.

Радикални левичари су право лице либералног консензуса које укључује умерене и радикалне левичаре, обе са истим циљем – уништење Европе. Њихове утопијске приче звуче слаткоречиво, али у стварности су осуђене на пропаст. Квази левичарски револуционари су одлично заштићени од горких стварности живота својим савезницима који се налазе на универзитетима, влади и медијма. Прилично је иронично, систем их подржава а они се наводно „боре против система“.

С друге стране, ми немамо тај луксуз. Ми морамо да се суочимо очи у очи са овим непријатељским светом у циљу да га сломимо, смрвимо и уништимо, а затим га изградимо онаквим каквим ми хоћемо.

Међутим, имамо огроман задатак пред собом. Морамо учинити да Европљани заволе себе, морамо наћи начин да Европљани схвате да су уникатни и да су њихови животи битни.

Данас медији тврде да су Европљани стерилни, стари и уморни, да су Европљани мирољубиви; стидљиви, слаби и увек спремни да се склоне у страну; да су Европљани преуморни да било шта граде, превише лењи да било шта више производе, да су Европљани изгубили жељу за животом. Ми ћемо им показати! Нека цео свет зна да Европљани одбијају да умру! Нека буде јасно свима на овој планети да се Европљани неће више извињавати и повлачити! Ми ћемо ићи даље него икада раније. Освојићемо будућност за нас и нећемо је делити ни са ким. Шта Европи треба она узима! За нас Европљане, пораз није опција. Створили смо највећу цивилизацију на Земљи. Увек смо побеђивали наше непријатеље. Истражили смо ову планету, отишли на месец, раздвојили атом, и акумулирали научна сазнања далеко више него све друге расе заједно. Чак и данас, у тренутку нашег слабости, цео свет нам се још увек диви и завди.

Наши непријатељи: странци, заузимају наше градове, нападају, изнуђују, пљачкају наш народ, злоупотребљавају наше гостопримство, тврдећи да наша земља припада њима, још увек не схватају шта апсолутно и тотално насиље на масивној скали значи. Мисле да могу да нас заплаше тероризмом, ситним насиљем банди и тиме натерају у потчињеност. Али они заборављају да када Европљани постану насилни, ми можемо да збришемо са лица Земље све друге расе, цивилизације, започнемо светске ратове. Европљани су господари насиља. Природа нас је обдарила храброшћу, стрпљењем, креативношћу и интелигенцијом. Користићемо ове дарове у пуном потенцијалу у будућности. Прогласићемо тотални и радикални рат деструкције против оних који нам желе зло, и нећемо стати док их у потпуности не уништимо.

Они који су мислили да ће Европа пасти, ускоро ће бити веома разочарани, и они који су се договорили да нам нанесу зло ће ускоро страховати за своје животе. Не постоји место на Земљи где се могу сакрити од нас. Ми ћемо их ловити, и натерати да плате.


Либерали стално упозоравају људе о нама и нашим плановима. Либерали су као стара брбљива жена која прича страшне приче о томе шта ће се десити ако националисти преузму власт једног дан. И наравно, либерали су у праву. Када се ослободимо, отворићемо врата пакла и створити Фурор Еуропагоса (Furore Europagos). Не постоји ништа више застрашујуће на овом свету него што је нације жедна крви која је претрпела неправду.

Прихватамо да постоји борба у природи, и да је сва биолошка, као и културна еволуција заснована на овој непрестаној борби. Сматрамо да је највиши облик друштвене и културне борбе, борба између читавих цивилизација. Доба конкуренције између европских нација је готово, пошто ће се нације ујединити под барјаком цивилизације. Цивилизације су суперорганизми. Оне се боре око животног простора и ресурса, и само најјачи ће превладати. Такође, сматрамо да је европска цивилизација супериорна у односу на остале цивилизације, и због тога њене потребе прве морају бити испуњене. У циљу да заштитимо њен интерес глобално, позваћемо глобалну мобилизацију европских људи широм света. За нас, постоји само један закон - највиши закон - наш опстанак, и без обзира какав ток дешавања буде у будућности, њен једини циљ је имплементација овог закона. Будући рат неће бити морални проблем; будући рат  ће бити више технички проблем. Када будемо решили технички проблем, бићемо у стању да водимо рат апсолутне деструкције на било којем месту на Земљи. Можемо преузети иницијативу било кад, било где и против кога год желимо, и останемо у офанзиви док непријатеља потпуно не истребимо. За нас, рат је логичан врхунац еволуције; за нас, политика је секундарна у односу на рат; за нас, политика је само увод у рат. Све велика питања нашег времена биће решен ратом.


Свет се суочава са катаклизмичном променом док се расе и цивилизације сударају. Пренасељеност чини свет премалим за све нас. Бескрајни мањи сукоби широм планете који трају деценијама ће прерасти у огормне, геноцидне ратове за животни простор и ресурсе: воду, храну, чист ваздух, и енергију. Државе ће пасти, хаос ће владати, и цивилизација ће пропасти, остављајући већи део планете у дивљаштву. Европа ће се суочити са овим изазовима будућности систематски водећи ратове са радикалним животним, еколошким и расним циљевима. Зауставићемо лавину непријатеља и њихову миграцију ка Европи. Све претње Европи биће искорењене. Оно што почне на улицама Европе са песницама, ножевима и разбијеним флашама, завршиће у гигантским сукобима на ратиштима и фронтовима. Линија нашег фронта протеже се од Гибралтара до Владивостока, и од Рио Грандеа до обала Аустралије. У овим ратовима сутрашњице неће бити Финаца и Руса, Швеђана или Шпанца, Италијана или Ираца, јер ће такви концепти једноставно престати да постоје. Ратници будућности ће бити Европљани, уједињени у заједничкој борби, делећи ватрено крштење.


У том катаклизмичном рату, родиће се потпуно нова раса. Кроз бол и борбу нови европски човек ће повратити свој престо, жртвујући себе на олтару своје расе, нови европски човек биће награђен новим животомВодићемо надолазеће ратове са религијском посвећеношћу. Будуће европске армије ће бити нови Свети Поредак на модерном бојном пољу. За њих, уништавање непријатеља Европе ће бити свети ритуал. Наш фанатизам и бескомпромисан радикализам ће бити грубо буђење за оне који су мислили да ћемо радо прихватити пораз. У циљу обезбеђења места Европе у свету, и у циљу обнове њене моћ и престижа, морамо приступити тоталној мобилизацији производних снага у Европи. Европа мора бити независна. Европа мора бити сама себи довољна. Све врсте зависности од стране производње морају бити пресечени; Европа мора бити у стању да произведе све што је њеним људима, економији и оружаним снагама потребно. Наша стратегија мора да буде потпуно јасна свима од самог почетка. Ми ћемо ре-индустријализовати Европу, ми ћемо ре-милитаризовати Европу, и ми ћемо ревитализовати Европу.

Овај гигантски подухват ће вратити понос и самопоштовање Европске радничке класе и будућност за милионе Европљана чији су животи уништени од стране глобалног капитализма. Овај јединствен колективни напор у европској историји ће гарантовати да ниједан Европљанин никада више не буде без одговарајућег посла и заслужене плате, да ниједан Европљанин никада више неће бити гладан, и да ће увек бити пристојан дом за сваког Европљанина. Свако је важан, пошто су нам потребне све руке у обнови Европе. Отећемо Европу из чељусти смрти и поново је учинити краљицом континената. На крају, схватићемо да наш највећи непријатељ нису биле хорде странаца, већ ми сами себи.

Све ово и много више ћемо учинити како би Европа живела вечно. У годинама које долазе, наш покрет ће евоцирати древне снаге, вратити давно изгубљене традиције, пронаћи оно што је некада изгубљено, и поправити оно што је некада било сломљено. Приче ће бити причане, и песме ће бити певане, говорећи о делима јунака који су се борили за опстанак Европе и беле расе. И коначно, када све буде готово, и хероји се буду повукли у сумрак Богова, моћи ћемо да кажемо да је праисторија наше расе готова и будућност управо почиње.“


Каи Мурос, рођен у Хелсинкију 1969. је фински интелктуалац и бели националиста, познат по својој књизи „Национална револуција у савременом добу“. Студирао је на Хелсиншком универзитету између 1990 и 1999.