17. децембар 2016.

ЗВАНИЧНО САОПШТЕЊЕ БОРБЕ 14 ПОВОДОМ ЛАЖИ "ИНФОРМЕРА"


Пројекат Борба 14 издаје званично саопштење за јавност поводом „инцидента“ на Филозофском факултету као и дневних новина „Информер“, које износе лажне информације српском народу о дешавањи претходне ноћи на трибини посвећеној историји Републике Српске, где се по наводима тог, назовимо, „озбиљног“ листа „група фашиста напада студенте уз вређања нацистичким поздравима“, док истина је другачија. 

Националисти који су дошли на трибину да саслушају предавање о стубу српске културе и народа који живи на једној слободној и независној територији, на којој су се родили наши велики хероји, попут нашег великог песника Јована Дучића, као и последњег борца за белу расу, великог генерала Ратка Младића. Чланови националисти су претпоставили да, пошто све што се на овом факултету одржи, а да је едукативног и патриотског садржаја, и у корист уздизања свести нашој омладини активисти организација и невладиних удружења попут Анархосиндикалистичка иницијативе, познатије као АСИ, покушавају да саботирају или то чине успешно, овај пут по самом њиховом уласку на факултет био је праћен сваки њихов корак као, и особа која се у једном тренутку приближила бини у покушају да прекине програм. 

Тада су националисти пришли и затражили да сви уљези на овој трибини напусте салу, и после краће паузе трибина је успешно наставила са радом и приведена је крају. Саопштење у новинама Информер, како сазнајемо из поузданих извора дала је једна од чланова ове организације. При спречавању прекидања трибине није било увредљивих коментара, вређања на верској, националној и расној основи уз повике „Зиг хајл“ као и „Хајл Хитлер“ што се може видети у већ приложеном видео клипу.