13. децембар 2016.

ЗАШТО СМО ПРОТИВ МОДЕРНОГ СВЕТА?


Често користимо ту паролу када желимо да изразимо свој протест ради одбране традиционалних вредности свога народа. Али, та реченица, наслов чувене књиге Јулијуса Еволе, није само празна флоскула којом ширимо пропаганду. 


Борити се против модерног света – то је начин живота. Свет данашњице препун је свега и свачега, а заправо је празан и пропадајућ, јер негира основе своје цивилизације. Када се одрекнемо својих корена, нестајемо, историја нас не бележи. Традиција и њене вечне вредности су темељ будућности. Онај који не мари за своју прошлост, има бедну садашњост, а још беднију ће имати будућност. Наша идеологија и комплетна идеја Борбе 14 је уствари револт, одговор младих Срба и Српкиња на тортуру која се спроводи над српским народом. Та тортура и терор прете нестанком српског имена. А модеран свет је и сачињен тако да свака нација на свету изгуби свој идентитет и историју, и тако се утопи у масу која хрли ка умирућој цивилизацији.


Ционистичке окупациона власти својски се труде да затру сваки помен истине из наше славне прошлости. Извргавају руглу наш вековни понос, и нашу омладину обликује тако да се она временом потпуно одрекне саме себе. Наши млади се стиде звука гусала, покривају уши на одјек струна. Смеју се шајкачи, смеју се старим српским изразима и локализимима. Не занима их разлог због којег постоје, не интересују их узроци трагичне садашњости. Младим Србима данас једино је битно то како да на што лакши начин стекну што више новца. А ционистички окупатор им то омугућава. Омогућава им тако што им испире мозак преко медија. Медији су најмоћније оружје окупатора, и њима сви верују, јер сматрају да су они „прозор у свет“, док им истина пуца пред очима. 


А истина је то да смо ми народ мученика и сељака, људи верних своме тлу и својој крви. Наши Стари су изузетно водили рачуна о својим обичајима и култури, док модеран свет то негира и одбацује као нешто назадно и непотребно. „Они“ нам веле како свет напредује, како срља у прогрес. А где то ми напредујемо? Какав је то напредак у коме се изопачености разних врста величају и славе, док се корени чупају и уништавају као нешто неважно? Такав свет, таква цивилизација, заснована на мржњи према традицији – мора да пропадне! 


Свако од нас има право на избор – да ли ће опстати, кроз борбу за слободу и правду, или ће нестати на коленима, бедно, у маси којом управљају прљави капиталисти, банкстери и белосветски криминалци. Наш позив на отпор модерном свету је наша света дужност. Дужност према нашим потомцима, и будућим генерацијама Срба, који ће морати знати ко су, одакле су, и коме припадају. 


Борба за светих 14 речи је наш симбол побуне. 14 речи нама гарантују слободу сопствене нације, слободу властитог дома и породице. Данас је само Србин побуњен против модерног света, слободан Србин. А његово време тек долази!