29. март 2017.

Мисли својом главом!                                   
Ових дана на друштвеним мрежама, улици, где нас пресрећу ботови страначки, као и ТВ каналима, преоптерећени смо предизборном кампањом која се финансира из џепова грађана ове земље, као и од стране непријатеља из иностранства, а све у циљу разарања Србије.
 Такође можемо видети у нашој скупштини разне препирке и свађе где из дана у дан ништа не успевају да реше што је на тачки дневног реда, сем што праве спрдњу од ове земље. Уместо да користе овом народу, они такође из дана у дан раде против ње као и грађана које заступају, а које смо ми изабрали. Највећи проблем од свих у скупштини представљају „националне“ странке које се само тако декларишу, а које уместо уједињења једна другу оптужују, док једна страна тајно подржава власт, а друга се сврстава на страну про-западне опозиције, чију политику је садашња власт само наставила. Предизборна кампања се тренутно води у овој земљи са групом грађана која се окупља око те исте, од њихових „вођа“ можемо чути као и сваки пут пред изборе како ће изградити путеве, помоћи грађанима на разне начине, они се, као и сваки пут, осврћу на Косово и Метохију, Републику Српску и остале силом и политиком одузете територије, где људима, омладини и ратним ветеранима улазе у осећања и враћају сећања где су изгубили године живота, а неки и животе, како би одбранили оно што они већ деценијама скрнаве и руже. Ти исти политичари покушавају да допру до њихових гласова како би могли да још четири године живе као паразити на рачун тих истих људи и своје страначке паразите и ботове финансирају на исти начин. На власти, већ дужи низ година, владају људи који телевизијом, коју држе у приватном власништву, и националним каналима испирају мозак грађанима како живе боље, како се пензије (које су пре тога снизили) повећавају, како граде путеве и школе које су у жалосном стању, а да се не би урушиле, приморани су да их поправљају и тако себе још више промовишу, причају о повећању радних места док омладина и људи масовно добијају отказе зато што нису чланови нити једне странке. Ти људи желе само да прехране своју породицу и омогуће својим ближњима достојан живот, без икаквих понижавања, али пошто свој потпис нису ставили на приступницу Српске Напредне Странке, њихов посао ће добити неки бот исте. Међу кандидатима такође има и људи који раде против наше земље већ дужи низ година и залажу се за отцепљење неких делова наше територије, што власт толерише и нема намеру да спречи њихово деловање из разлога што су у истом фронту. 

Претходних неколико месеци, година, могле су се видети и нове странке, односно разни циркузанти, који праве комедију од политичке сцене Србије, исмевајући друге кандидате на неки себи својствен начин, док народ, немајући за кога да гласа, бира те исте људе, не схватајући озбиљност и могућу трагичну ситуацију уколико ти исти комедијаши дођу на власт. Све у свему, страни плаћеници и домаћи „национални“ издајници, који су одавно променили и запоставили као и продали своје идеале за шаку новца, данас и до сада и вероватно у будуће кројиће судбину овог народа, уколико им се не стане на пут. Највише тужно у целој овој причи јесу националисти који ће дати глас некоме од ових људи који нама уништавају животе и због којих нисмо имали детињство, и уз које нам светла будућност не предстоји. Националисти и српски национал-социјалисти, као и становништво ове земље немају избора него да се на адекватан начин изборе са овим штеточинама и паразитима, тј. да изађу на изборе и буду она већина која припада неважећим листићима и тако на неки начин покажу власти да су увек, као и сада, били и још увек јесу разуман део становништа нама тако свете земље и да се нису продали, нити ће икада, зарад шаке новца коју им нуде страначки ботови и страни плаћеници!

Један од наших писаца
ДР. ВОЈИСЛАВ БАКИЋ рекао је у својој књизи „Српско родољубље и отачаствољубље“ у Београду 1910 године.
„Српски је народ у готово свим нашим областима подељен на политичке странке. Таквих странака има највише у Србији. Њихова начела и њихови програми не разликују се много један од другога: али се, при свем том, поједине странке тако разлилазе, као да исповедају супротна начела. Њихови се претставници неки пут боре тако страсно међу собом, као да су једни од њих непријатељи, а други браниоци отаџбине. Да је то само новинарска борба, и да она не омета јединство и напредовање српског народа она би се могла допустити и у том оштријем облику. Али, како је ова партијска борба до скоро вођена, мора је сваки родољуб осудити, и мора радити, да се она прекине“.

        "Живот нам враћа оно што ми другима дајемо“.
                                 -  Иво Андрић
     
      „Чудно је како је мало потребно да будемо сретни и још чудније,

                
како нам често баш то мало недостаје“          
                                 – Иво Андрић